ADIN prepara el 10è aniversari del seu cicle de formació professional.

2-abr.-2015 | Notícies del Clúster

Comparteix:

ADIN prepara el 10è aniversari del seu cicle de formació professional de Manteniment d’Embarcacions d’esbarjo a Catalunya, que compta amb 5 centres operatius.

ADIN aposta per fer d’aquesta especialització una titulació específica i pròpia i el Ministeri d’Educació i Cultura s’interessa per fer-la d’àmbit estatal.
Durant la celebració del Saló Nàutic de Madrid el 2005, Miquel Company i Miquel Guarner, en aquell temps president i vocal de la Junta Directiva d’ADIN, com a Associació Estatal d’Indústries Nàutiques, es van reunir amb la representants del Ministeri d’Educació, Cultura, per sol·licitar la creació d’un cicle de Formació Professional de Manteniment d’Embarcacions d’esbarjo, com a eina imprescindible per a la millora de la qualitat dels serveis prestats i per elevar el grau de professionalització dels tècnics del nostre sector.
Davant el nul interès suscitat en el Ministeri, ADIN va traslladar la seva proposta a la Generalitat de Catalunya, on de la mà del Departament d’Ensenyament, de l’Escola de Capacitació Nàutic-Pesquera i d’ADIN, es va aconseguir crear una especialització que es va començar a implantar, en les poblacions de Barcelona i de l’Ametlla de Mar (Tarragona) l’any 2006, amb una adaptació del pla d’estudis en què ADIN es va bolcar en elaborar els continguts i els coneixements mínims que els professionals havien de tenir.
ADIN, ja com a Associació d’àmbit català, va seguir treballant en desenvolupament del cicle estenent-lo a Sant Feliu de Guíxols (Girona) el 2008, a Mataró (Barcelona) el 2010 ia Empuriabrava (Girona) el 2013 i actualment està centrant la seva activitat en la promoció del cicle a les comarques de Tarragona.
Recentment, després d’una reunió entre representants del Departament d’Ensenyament, de l’Escola de Capacitació Nàutic-Pesquera i d’ADIN, es va acordar sol·licitar al Ministeri d’Educació el seu suport per crear una titulació específica i pròpia, per al que els tècnics del Departament d Ensenyament de la Generalitat es van reunir a Madrid amb els de Ministeri, per a traslladar-aquesta petició. La qual va tenir molt bona acollida i encara que amb deu anys de demora, la proposta d’ADIN, acabarà implementant a nivell estatal, gràcies al seu treball i determinació.
L’any 2008, Narcís Cadavid i Miquel Guarner, llavors President i Secretari General d’ADIN, respectivament, van rebre una distinció honorífica per la seva tasca en la promoció de la Formació Professional a Catalunya de mans de José Montilla i Ernest Maragall, en aquell temps i respectivament, President de la Generalitat i conseller d’Ensenyament.

Des d’ADIN, agraeixen un cop més el suport rebut per part del Departament d’Ensenyament i de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya i feliciten també al Ministeri d’Educació d’estendre a nivell estatal el Cicle de Formació Professional de Manteniment d’Embarcacions, creat per ADIN.

MENCIo HONORiFICA

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades