Les matriculacions a Catalunya pujant un +3,8% en el primer trimestre de 2016

19-abr.-2016 | Notícies del Clúster

Comparteix:

Les matriculacions a Catalunya pujant un +3,8% en el primer trimestre de 2016

El mercat de les embarcacions de lloguer puja un 5,4% i un 3,2% el de les matriculacions de particulars.

En el primer trimestre de l’any la matriculació d’embarcacions nova a Catalunya ha experimentat  un augment del +3,8% respecte al primer trimestre de 2015, passant de 130 a 135 embarcacions matriculades.
Desglossat per particulars i lloguer, el mercat de particulars (llista 7ª) ha augmentat un 3,2%, passant de 93 a 96 matriculacions, mentre que el de lloguer (llista 6ª) ha augmentat en un +5,4%, de les 37 matriculacions de l’any anterior, en aquest primer trimestre s’han matriculat un total de 39.
La capitania de Barcelona lidera el rànquing de matriculacions amb un total de 57 unitats, de les quals 15 són de la llista 6ª (lloguer). Palamós es la segona amb 52 y Tarragona ocupa el tercer lloc amb 26.

Pel que es refereix a les matriculacions de la llista 7ª (particulars), és la capitania de Tarragona la que més matriculacions ha efectuat amb 33. En el sector de les motos d’aquàtiques, es denota un descens en tot el territori i es el mes perjudicat en quan a matriculacions, passant de 22 a 8.

Tipus d’embarcacions
El mercat de les embarcacions rígides a motor creix un +8,3% passant de 72 a 78. Les embarcacions de vela son les mes beneficiades  a nivell de Catalunya, veuen un augment del +116,7% en aquest primer trimestre, passant de 6 a 13 matriculacions, mentre que les moto aquàtiques baixen a -63,60% de creixement. Les matriculacions en embarcacions pneumàtiques decreixen un -8,3% i les semirígides pugen un  -27,8%.

Jordi Senties, President de ADIN, va manifestar que la reforma ha influït molt positivament-“al nostre entendre, la reforma de les titulacions nàutiques, promoguda per Fadin, contribueix molt positivament al creixement de les matriculacions d’eslora mitjana. Tant en les embarcacions entre els 5 i els 8 metres, amb la nova llicència de navegació i patró per a la navegació bàsic, com en el cas del patró d’embarcació d’esbarjo, on encara que decreixen les matriculacions d’embarcacions fins a 12 m. augmenten les de fins a 15 m., coincidint amb l’ampliació d’atribucions-”.
El Secretari General de ADIN, Miquel Guarner, posa l’accent que el mercat turístic és un puntal per al creixement del sector nàutic: -“El mercat turístic segueix cobrant força, i a més de tenir un creixement d’un +7%, representa un % molt alt del total de les embarcacions matriculades a Catalunya. Els hàbits dels navegants estan canviant cap al lloguer, per això, des de Adin impulsem el creixement del turisme nàutic amb mesures com les titulacions professionals, que esperem es reformin dins del present any”-.

MATRICULACIONS CATALUNYA

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades