ADIN PROPOSA A LA GENERALITAT UNA INICIATIVA PER IMPULSAR EL SECTOR NÀUTIC CATALA

27-maig-2016 | Notícies del Clúster

Comparteix:

ADIN PROPOSA A LA GENERALITAT UNA INICIATIVA PER IMPULSAR EL SECTOR NÀUTIC CATALA

L’ASSOCIACIO D’INDÚSTRIES NÀUTIQUES ES REUNEIX AMB NOMBROSOS REPRESENTANTS DE L’ADMINISTRACIÓ PER IMPULSAR LA INDUSTRIA NÁUTICA CATALANA.

Les darreres setmanes ADIN, l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics ha mantingut nombroses entrevistes amb representants de la Generalitat, per mirar de donar impuls a la nostra activitat econòmica.

Aquestes reunions mantingudes s’aglutinen en 4 blocs:

  • D’una banda, el tema Ports, del Departament de Territori, del Conseller Josep Rull.
  • Per altra banda, el tema empresarial del Departament d’Empresa, del Conseller Jordi Baiget.
  • En un tercer bloc els afers marítims, de la Consellera d’Agricultura Meritxell Serret.
  • I en un quart bloc la qüestió econòmica, del Conseller d’Economia i Vicepresident del Govern Oriol Junqueras.

Per el tema de Ports, hem mantingut dues entrevistes, la primera amb el Director General de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, i la segona amb el Secretari General de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falco, i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, als que vàrem traslladar la necessitat que la nova llei de ports, actualment en tràmit parlamentari, s’adeqüi a les necessitats del sector, on els preus dels amarradors no frenin el desenvolupament de la demanda del sector, ni els preus de les instal·lacions portuàries el desenvolupament del teixit empresarial.

A mes d’això, també s’està començant a treballar amb el nou Pla de Ports de la Generalitat i des d’ADIN estem participant activament en transmetre a totes les àrees de l’Administració, el pes i el potencial de la nàutica d’esbarjo com a suport de la indústria turística de qualitat.

En qüestió del tema empresarial, ADIN s’ha reunit amb el Secretari General d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert i amb el Director Executiu d’ACC1Ó, Joan Romero, a qui des d’ADIN vàrem  traslladar la tradició que havien tingut les drassanes a Catalunya i que avui dia, tenim diversos projectes empresarials que amb una mica de recolzament de l’Administració, podrien esdevenir grans projectes industrials, amb productes i processos industrials innovadors, i altament internacionalitzables.

Seguidament, vàrem tenir una nova entrevista amb el Director General de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, amb qui ja havíem parlat al Parlament durant la sessió de presentació dels objectius del Departament per part de la Consellera Meritxell Serret, i amb el Director-General de l’Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de Catalunya, Frederic Valls, amb els que vàrem parlar de nombrosos temes: com les titulacions d’esbarjo, titulacions professionals, la formació professional, i la propera Fira Inicia’t, Fira de la iniciació i dels Oficis del Mar.

De l’àrea econòmica i per delegació del Vicepresident, Oriol Junqueras, ens vàrem entrevistar amb el Director General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos, on dintre dels temes de promoció econòmica ens va oferir col·laboració per impulsar el sector nàutic català, mitjançant un projecte de fons europeus pel desenvolupament regional.

Les properes entrevistes per temes d’empresa, seran la primera amb el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Areggio per mirar d’impulsar algun dels projectes esmenats per dinamitzar el sector i la darrera, novament, amb el Director Executiu d’ACC1Ó, Joan Romero, amb qui mirarem de trobar ajudar per la innovació i internacionalització de les nostres empreses.

Per a Jordi Senties, President d’ADIN “El balanç d’aquestes entrevistes és molt positiu, ja que l’Administració Catalana sembla que per fi es decideix a considerar la nàutica com un sector econòmic i generador de riquesa i llocs de treball”, mentre que per Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN “Iniciar un projecte recolzat per l’Administració Catalana seria molt important, ja que podria esdevenir un projecte tractor per estimular les inversions empresarials en el sector nàutic”.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades