ADIN ha participat a la jornada “Pensar – i repensar – la governança de l’espai marítim català”

29-jul.-2016 | Notícies del Clúster

Comparteix:

ADIN ha participat a la jornada “Pensar – i repensar – la governança de l’espai marítim català” organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

ADIN, com a representant de la nàutica catalana, va expressar la seva opinió de que la nàutica i tot el sector marítim siguin una peça cabdal per a l’economia catalana dins d’Europa.

El passat 28 de juliol, al Palau de Pedralbes (Av. Diagonal, 686, de Barcelona), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la ma de seva Direcció General de Pesca, va organitzar la jornada “Pensar – i repensar – la governança de l’espai marítim català”, jornada amb l’objectiu de definir quin ha de ser el model econòmic nàutic-marítim català en el futur.

La Inauguració de la jornada va anar a càrrec de l’Hble. Sra. Meritxell Serret, consellera  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, seguidament, va intervenir, el Sr. Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims i posteriorment varen fer intervencions algunes de les destacades entitats de l’àmbit nàutic-marítim català.

En el seu torn, Jordi Senties, president d’ADIN, l’Associació d’indústries Nàutiques, va explicar que:

–       ADIN, l’Associació d’Indústries Comerç i Serveis Nàutics, és la  patronal nàutica mes antiga de l’Estat, fundada al 1969

–       Des d’ADIN s’han aconseguit importants fites pel sector, com l’exempció de l’impost de matriculació per a les embarcacions de fins a 8 m. d’eslora (i sense límits per a les embarcacions de lloguer)

–       Des d’ADIN promovem la professionalització del sector. Havent estat els impulsors d’un cicle de grau mig de manteniment d’embarcacions d’esbarjo, únic a l’Estat, i que ja compta amb 6 centres a tot el litoral català

–       Des d’ADIN promovem la millora de la qualitat del Sector, com en el cas de la “GARANTIA MECANICA per la compra-venda d’embarcacions d’ocasió” seguint l’exemple de sectors més madurs, com l’automòbil

–       Des d’ADIN promovem la iniciació a la nàutica i les seves activitats, com promovem amb el FESTIVAL DEL MAR

–       Des d’ADIN promovem el desenvolupament del turisme nàutic, com a motor dinamitzador del nostre sector

Senties, va aprofitar també l’oportunitat per  informar dels projectes en curs, destacant:

–       EL CLUB ALAMAR, CLUB D’AMICS DEL MAR: un Club on els seus membres tenen en comú la passió pel mar i un club que generi activitats gratuïtes i que ofereixi descomptes per part de les empreses associades a ADIN.

–       ELS PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC, com un element fonamental per impulsar iniciatives amb inversions econòmiques i talent focalitzats en el nostre sector

–       EL PROJECTE “DRASSANA CATALANA DEL SEGLE XXI” a Catalunya per impulsar una drassana moderna i competitiva, capaç de competir en un mercat global

I per concloure, ADIN, com a representant de la nàutica catalana, va expressar la seva opinió de que la nàutica i tot el sector marítim siguin una peça cabdal per a l’economia catalana dins d’Europa. Seguint un model de negoci:

– Socialment popular

– Mediambientalment respectuós

– I funcionalment COGESTIONAT.

A les conclusions finals, tant la consellera serret com el Director Tudela, varen explicar que l’objectiu d’aquesta primera jornada es identificar el model econòmic que s’ha de de seguir per desenvolupar l’economia Blava a Catalunya.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades