ADIN LLIURA PLAQUES DE SOCIS D'HONOR

14-oct.-2016 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

ADIN LLIURA PLAQUES DE SOCIS D’HONOR A JOAN CASAS I JESUS ECHEVARRIA, PER LA SEVA DILATADA TRAJECTÒRIA I CONTRIBUCIÓ Al DESENVOLUPAMENT DE LA NÀUTICA D’ESBARJO

ADIN, coincidint amb la “Nit de la Nàutica” del Saló Nàutic de Barcelona va realitzar el lliurament de les plaques de socis d’honor a JOAN CASAS de Nàutica Casas i JOSE ECHEVARRÍA de Movilmotors, tots dos amb una dilatada trajectòria i una gran contribució al desenvolupament de la nàutica al nostre país.

Les plaques van ser lliurades per Sergi Tudela, Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, qui va manifestar “em complau veure en aquest acte parteix de la història de la nàutica d’esbarjo catalana, de la mà de ADIN, degana del sector i d’alguns dels seus destacats representants i fundadors”.

Per la seva banda, Jordi Senties, President de ADIN va expressar “avui és un dia feliç per tots nosaltres, hem homenatjat a Joan Casas i a Jesús Echevarría i ho hem celebrat amb altres socis d’honor, fundadors i representants de la nostra entitat”.

L’acte va concloure amb una petita festa en el propi stand de ADIN, a la qual van ser convidats els socis d’honor precedents, així com els socis i amics de l’associació i en la qual Senties també va informar als presents del recent reconeixement a ATLANTICA GARANTIA, pel seu innovador producte/servei la GARANTIA MECÀNICA para la compra-venda d’embarcacions.

D’interès per a l’editor

JOAN CASAS MASGRAU– Va néixer a Llagostera (Girona) al 1941, on el seu família tenia un negoci familiar d’automoció, i es va formar com Mestre de Taller a la Escola d’Arts i Oficis dels Salesians de Sarrià (Barcelona).

A principi dels anys 60’, va emprendre, al costat de la seva esposa, un negoci de Servei de “Rentat, greixatge i pupil·latge” a Platja d’Aro i va ser en aquest taller mecànic de cotxes on va començar a fer el Servei Tècnic de Motors Marins, convertint-se en Servei Oficial dels motors Evinrude i OMC, i fundant NÀUTICA CASAS.

Després van començar a arribar acords de distribució amb diverses marques d’embarcacions, com La Ratlla, Fúria, Dufour, Baixa, Zodiac… i posteriorment va ser soci fundador i president de CONADE, societat importadora de Garriga; en 1999 es van inaugurar les noves instal·lacions i es va fundar GITEC 21 com a importadora de la marca Gobbi – Atlantis, al mateix temps que es van inaugurar altres instal·lacions a Llagostera pel ivernatje d’embarcacions.

En 2006, en aconseguir l’edat de jubilació, passa el relleu al seu fill Joaquim, encara que avui, segueix al peu del canó, gaudint en el taller de la seva passió per la mecànica.

JESÚS ECHEVARRÍA SANJOSÉ– Va néixer a Bilbao al 1939, on va estudiar Enginyeria Industrial i va iniciar la seva carrera professional en 1961 com a Cap d’Organització en Euskalduna, empresa dedicada a la construcció i reparació de bucs i fabricació de motors marins.

En 1972 es va traslladar primer a Madrid per treballar a Motor Ibèrica on va assumir la Direcció general de la fàbrica de motors amb llicència Perkins i posteriorment, en 1975 es va traslladar a Barcelona on va assumir el lloc de Gerent d’Operacions Industrials amb 12.000 treballadors al seu càrrec.

En 1982, amb l’arribada dels japonesos, surt de Motor Ibèrica, i es va a Reg Wright com a Director general –empresa dedicada a l’extrusió d’alumini i instal·lacions de reg per aspersió- fins a 1990.

Aquell any, decideix tornar al sector nàutic assumint la Direcció general de Glastron-La Ragui -drassana d’embarcacions d’esbarjo- fins a 1992.

I des de 1998 va assumir la direcció  de Mòbil Motors –comercialitzadora exclusiva de motors foraborda Suzuki i de petites embarcacions d’esbarjo tant de fibra com semirígides- fins a 2012 on va abandonar la Direcció general per donar pas a una nova generació, convertint-se en el principal conseller de l’empresa fins a l’actualitat.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades