ADIN VA PRESENTAR L'ESTUDI ECONÒMIC DEL SECTOR

24-oct.-2016 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

ADIN VA PRESENTAR L’ESTUDI ECONÒMIC  DEL SECTOR AMB LA PRESÈNCIA DEL DIRECTOR GENERAL DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE LA GENERALITAT, ALBERT CASTELLANOS.

Dins el marc del Saló Nàutic de Barcelona en taula rodona, amb Ferran Escura, Soci-Director de Bufet Escura, Xavier Martínez, Soci-Director de Izando Marketing i Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya.

ADIN va organitzar una jornada nàutica d’eines i novetats de suport al sector dins del marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, patrocinada per Atlántica Garantia i el Banco Popular.

En aquesta ocasió, a l’Espai de Mar, es va realitzar una presentació, que va comptar amb la participació d’Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, Francesc Garcia Consultor Senior, d’Escura Consulting, i Xavier Martínez, Soci-Director de Izando Marketing, així com d’en Jordi Senties i Miquel Guarner, respectivament, President i Secretari General d’ADIN, en la que es van presentar els estudis econòmics del sector nàutic.

 

Perfil de l’empresa Nàutica

A l’estudi presentat per Escura Consulting, es van analitzar i van tractar les dades de l’entorn econòmic a nivell estatal i europeu, per després aprofundir en el sector nàutic.

L’estudi elaborat amb dades d’una mostra de 631 empreses, reflecteix que el 73% de les empreses tenen una facturació inferior al milió d’Euros i que aquestes disposen d’uns recursos propis d’un 38% i amb un cost mig salarial brut de 39.000 €.

Impacte econòmic per activitats

A l’estudi realitzat per Izando Marketing, s’indica que la facturació global del sector nàutic en 2015 es valora en 2.243.000.000€, amb un creixement del 7% respecte al 2014.

La venda de productes nàutics va aconseguir en 2015 els 921.000.000€, el 43% de la facturació del sector. El 64% correspon a embarcacions noves (14%) i d’ocasió (50%). El 36% restant queda distribuït entre la venda de motors (6%), accessoris (16%) i recanvis (14%).

La venda de serveis representa el 57% de la facturació. Les assegurances encapçalen el rànquing amb un 47% de la facturació, els amarradors són un 31%, mà d’obra un 15%, serveis de varada un 4% i pupil·latge un 3%.

Catalunya dins el sector nàutic

Respecte al total estatal, el sector nàutic català representa un19% de les matriculacions d’embarcacions noves i un 23% de les d’ocasió.

Jordi Senties, president d’ADIN, va concloure que “Estimem que la flota catalana és d’unes 46.000 embarcacions, un 22,5% de la flota estatal, amb un valor mitjà un 10% superior a la mitjana estatal i proper als 50.000€”.

Per la seva part, Miquel Guarner Secretari General d’ADIN, va afegir que “el valor estimat de la flota activa catalana es d’uns 2.300.000.000€, aproximadament un 25% del valor de la flota estatal, degut a que a Catalunya, l’eslora mitjana és sensiblement superior a la mitjana estatal.

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades