II Inicia’t La fira de la nàutica i els seus oficis

24-maig-2017 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

II Inicia’t La fira de la nàutica i els seus oficis

Èxit en la segona edició de Inicia’t La fira de la nàutica i els seus oficis. Mes de 600 nens varen poder gaudir de batejos de mar. Dins del marc de la fira, es va fer la xarrada sobre aspectes a considerar abans d’adquirir una embarcació a càrrec de Nauta Legal i ADIN

Del 18 al 21 de maig es va celebrar al port de Badalona la segona edició de Inicia’t la fira de la nàutica i els seus oficis. Un èxit total amb mes de 600 batejos de mar per conèixer els  esports d’aigua: caiac, vela J80, rem, pàdel surf, i dragon boats.

Si be dijous i divendres va estar dedicat a les escoles, el cap de setmana la gran afluència de públic va ser de famílies que es van acostar al port de Badalona per poder apropar-se una mica mes si cal a la mar. El cap de setmana, els assistents van poder visitar la fira amb el trenet, que feia parades al Pont del Petroli, Moll de Ribera i Moll de Capitania.

Es van poder descobrir mes de 25 oficis relacionats amb el mar, capità/ana de  la Marina Mercant, tècnic/a en manteniment d’embarcacions,  tècnic/a esportiu en vela, controlador/a de salvament marítim, entre d’altres.

Al moll de capitania, les carpes oferien tallers: fusteria, navegació, pesca i nusos mariners, proves de l’ergòmetre,  taller de Reanimació Càrdio Respiratòria i Primers Auxilis, modalitats i tècniques de pesca esportiva i un taller de corderia.

Es van fer visites guiades a diferents empreses del port de Badalona i a embarcacions: a les instal·lacions d’EMV Marine, a l’escar del Port, a la Confraria de Pescadors, a l’embarcació Salvamar, de Salvament Marítim de Barcelona, a l’embarcació Lluerna, de la Direcció General de Pesca i afers marítims, al veler Astral, de l’ONG Open Arms i a Papillon,  una embarcació de pesca esportiva.

Dins del marc de la fira, es va fer la xarrada sobre aspectes a considerar abans d’adquirir una embarcació: La transició, la documentació, la compravenda, la garantia, les taxes i els impostos, a càrrec de Nauta Legal i ADIN.

Tot un ambient festiu que la fira Inicia’t prenia en plenes festes de maig, divendres i dissabte al cap vespre, el port es va sumar a la tendència del Swing a primera línia de mar.

Dins les activitats, també es podia navegar a bord del quetx Ciutat de Badalona.

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades