BAIGET CONSIDERA LA NÀUTICA D’ESBARJO COM UN SECTOR ECONÒMIC I DE FUTUR

23-juny-2017 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

EL CONSELLER BAIGET CONSIDERA LA NÀUTICA D’ESBARJO COM UN SECTOR ECONÒMIC I DE FUTUR

ADIN TRASLLADA AL CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT, LES NECESSITATS DEL SECTOR NÀUTIC I RECLAMA SUPORT I ESTRATÈGIES DE PROMOCIÓ

El Conseller Baiget considera la nàutica d’esbarjo com un sector econòmic i de futur, i amb aquesta finalitat ADIN es va reunir amb Jordi Baiget i Joan Aregio, respectivament, Conseller d’Empresa i Coneixement i Secretari d’Empresa i Competitivitat, per traslladar al Govern Català la necessitat d’impulsar mesures que ajudin a reactivar un sector econòmic i de futur, com és la nàutica d’esbarjo.

 

Entre d’altres propostes, ADIN va fer partícep al Conseller Baiget, el seu projecte DRASSANA CATALANA SEGLE XXI, pel qual ADIN voldria liderar un projecte industrial, innovador i internacionalitzable per impulsar una drassana a Catalunya que aglutinés tot el coneixement acumulat per la gran quantitat de professionals de la nostra indústria.

 

En opinió de Jordi Baiget, Conseller d’Empresa i Coneixement, “El projecte Drassana Catalana Segle XXI podria ser un gran projecte: industrial, internacionalitzable i innovador, al igual que la iniciativa d’ADIN dels Premis a la Innovació en el Sector Nàutic”.

 

Jordi Senties, president d’ADIN va traslladar al Conseller Baiget, que: “el 95% de les matriculacions d’embarcacions a Catalunya, corresponen a embarcacions de fins a 12 m. d’eslora, que representen mes del 80% de la facturació del sector, i que aquesta flota paga les seves despeses i impostos a Catalunya i donen feina a la gent i a les pimes d’aquí”.

 

ADIN va manifestar també que l’actual model de concessions i els preus dels amarradors frenen el desenvolupament del sector nàutic i que la nova llei de ports hauria de considerar buscar un model portuari similar al francès, amb molts ports bàsics de titularitat municipal i d’altres, amb mes serveis, de titularitat privada.

 

Durant la reunió, ADIN també es va parlar amb el Conseller Baiget, en la seva qualitat de Vicepresident 1er de Fira de Barcelona, del model de Saló Nàutic Internacional de Barcelona, l’esdeveniment mes important de promoció del nostre sector, i que en opinió del col·lectiu d’ADIN està seguint un model anclat en el passat, i que hauria d’evolucionar cap a models mes participatius i amb mes presència de les activitats nàutiques, així com també impulsar noves aliances amb les empreses i entitats locals; aspectes que seran analitzats properament.

 

Per la seva banda, Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, va manifestar que “un sector que genera 8000/10000 llocs de treball directes i que en el passat havia tingut una potent indústria amb drassanes de renom europeu, hauria de tenir mes suport i que per al foment de la iniciació a la nàutica aniria molt be que la TV pública emetés regularment un programa com TEMPS DE MAR, similar al conegut TEMPS DE NEU”.

DESCARREGAR PDF noticia

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades