Presentació de l’estudi econòmic del sector nàutic

18-oct.-2017 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Presentació de l’estudi econòmic del sector nàutic

ADIN presenta l’estudi econòmic del sector nàutic, en el que es consolida per quart any consecutiu la tendència de creixement.

En el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, Jordi Senties, President d’ADIN, va mostrar la seva satisfacció als presents, comunicant que “la temporada 2017 es la quarta temporada amb creixement consecutiu del mercat, i encara lluny de les xifres i facturacions prèvies a la crisis, eseprem tenir un bon nivel econòmic en dos o tres temporades mes”.

Alberto Pezzi, Director de Clusters d’ACC1Ó, entitat del Govern català per a la promoció de la innovació i la internacionalització de les empreses, va transmetre als presents la importància del sector nàutic como un important sector de suport per a la indústria turística de qualitat, així com de la necessitat de promoure la internacionalització de les empreses i la seva transformació digital.

Seguidament, Fran Garcia, Economista d’Escura Consulting, va iniciar la presentació de l’estudi, assenyalant que el sector Náutico és un sector composat majoritàriament per pimes i microempreses, que en un 75 % té una facturació inferior a 1 milió d’€, i en un 23 % d’entre 1 i 10 milions d’€, al temps que sobre una mostra de les 822 empreses analitzades per a l’estudil estudio, aquestes tenen una bona estructura financera, amb uns recursos propos en torn al 50% del pasiu.

Por la seva part, Xavier Martínez, Soci-Director d’Izando Marketing, informà que la venda de productoe i serveis nàutics factura uns 1.600 milions d’€ dels que aproximadament 900 milions corresponen a la venda de productes, i la resta als serveis i continuà analitzant la contribució fiscal del sector en els diversos impostos i taxes, resultant una contribució neta estimada d’uns 436 € milions d’€, dels que el 79% corresponen a l’IVA, i tans sols el 4% a l’Impost de Matriculacio.

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, manifestà que “el sector nàutic és un excelent sector de suport per a la indústria turística de qualitat i que els subsectors de les empreses de lloguer d’embarcacions i activitats nàutiques estan experimentant un gran creixement”.

I per acabar l’acte, Luis Conde, President del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, va agraïr als ponents pels seus estudis i a ADIN per l’organització de l’acte.

 

Ndp Presentacio Estudi Economic Sector Nautic Oct 2017

estudio economico 2016 IZANDO OCT 2017

estudio economico 2016 ESCURA OCT 2017

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades