Resum de les activitats d’ADIN en el 2017 i projectes 2018

17-gen.-2018 | Notícies del Clúster

Comparteix:

Activitats d’ADIN durant el 2017 i projectes per al 2018

Durant l’any 2017, a ADIN, hem desenvolupat nombroses activitats per continuar donant el nostre suport al desenvolupament del sector nàutic a Catalunya.

Per citar alguns exemples, d’aquesta activitat d’ADIN amb el Govern i institucions catalanes, esmentar que ADIN ha participat:

 • A la presentació i al debat del Pla de Ports Catalunya 2030, amb el Secretari d’Infraestructures, Ricard Font.
 • A dues Jornades de la Setmana del Comerç, amb el Conseller d’Empresa i Innovació, Jordi Baiget, el Secretari General, Xavier Gibert i la Directora General de Comerç, Muntsa Vilalta.
 • I a la presentació del Servei Meteorològic de Catalunya, amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

ADIN i les administracions

Durant el 2017, ADIN, ha aconseguit ser una de les primeres entitats inscrites al Registre de Grups d’Interès de la Generalitat, participant de manera assídua a molts actes i jornades organitzats per l’Administració Catalana.

Una de les nostres principals activitats ha estat la que fa referència als aspectes normatius que regulen l’activitat nàutica.

ADIN, i FADIN, la seva federació estatal també mantenen estrets vincles amb l’Administració estatal, i pel que fa referència a aquesta, vàrem organitzar una Jornada amb la DGMM i els tres Capitans Marítims de Catalunya, que es constituirà en grup de treball que es reunirà periòdicament per impulsar canvis i millores normatives en la nàutica d’esbarjo.

Mentre que pel fa a la nostra feina amb l’Administració Catalana, Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN va comparèixer al Parlament de Catalunya per debatre l’avant projectes de la nova Llei de Ports, presentant fins a vint-i-tres al·legacions per a promoure la nàutica d’iniciació i els esports nàutics, davant la Comissió de Política Territorial.

Pel que fa referència a la millora de la qualitat i la professionalització del sector, ADIN com a promotor de la Formació Professional a Catalunya, va impulsar el grau mig de Manteniment d’Embarcacions d’esbarjo i Serveis Portuaris, va treballar per la localització i apertura de centres on impartir-la, actualment des de Castelló d’Empúries fins a L’Ametlla de Mar, i durant aquest 2017 hem participat de les diverses comissions de seguiment, per analitzar l’evolució del cicle i per a detectar futures necessitats formatives de les nostres empreses.

També en aquest àmbit, a finals de 2017, hem mantingut diverses reunions de treball amb l’Agència Catalana de Consum, per tal diverses documentacions oficials, per tal de durant el 2018 poder consensuar diversos models tipus de contractes, de factures, de pressupostos, … així com per divulgar entre el nostre col·lectiu d’empreses, els drets del consumidors i les obligacions de les empreses en aquest àmbit.

Seminaris i altres activitats

Com els darrers anys, també hem impulsat accions formatives a diferents punts del litoral, amb els  Seminaris de Màrqueting Digital i Xarxes socials, especialment dirigides al sector nàutic, de la ma d’Izando Marketing.

Altres activitats destacades han estat totes les relatives a la informació del sector i el sector, mitjançant la publicació i enviament de notícies a les nostres webs, i també amb la recuperació i reedició trimestral de la nostra revista Mediterrània, amb informació sobre l’evolució del sector, entrevistes a personalitats, consells sobre temes legals, nàutics i màrqueting, tendències del sector, opinions del socis, … i per a la que cada trimestre compten amb una empresa patrocinadora que rep la contraportada a canvi de finançar el costos d’impressió i distribució.

Una de les nostres grans il·lusions es el foment de la nàutica d’iniciació, i per això des de la primera edició col·laborem amb Marina Badalona, en l’organització de la Fira INICIA’T, la Fira de la nàutica i el seus oficis, en la que en aquesta edició mes de 1200 nens i alumnes de les escoles del Barcelonés Nord han sortit a navegar, i on han participat prop de 60 empreses i entitats formatives.

Durant tot l’any, hem col·laborat amb Fira de Barcelona i el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, participant a les reunions com a membres del Comitè organitzador i també donant suport a nombroses petites empreses, organitzant una participació agrupada amb els nostres microstands. On durant aquesta edició hem tingut una zona d’exposició agrupada amb 15 carpes, davant de l’aigua, en el Moll de la Fusta.

Com habitualment, també hem col·laborat amb la Generalitat en la elaboració de l’Informe anual sobre l’Indústria a Catalunya, on les nostres dades es publiquen a l’apartat 19 dins “altre material de transport”

En el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, ADIN, de la ma d’ESCURA CONSULTING i d’IZANDO MARKETING, va presentar l’Estudi Econòmic del sector nàutic, en el que es consoliden, per quart any consecutiu, l’evolució i la tendència de creixement del sector.

Altra de les activitats rellevant durant el 2017, va ser l’acte de lliurament de la III Edició PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC, ( www.innovanautica.com ), que promou ADIN amb l’objectiu de fomentar la emprenedoria i l’atracció de talent i d’inversors envers al nostre sector:

1er PREMI i guanyador d’aquesta edició: PORT ADVISOR

La primera App amb informació detallada de mes de de 350 Ports i mes de 3500 Platges d’Espanya amb opinions d’usuaris i negocis que aporten un valor afegit per als usuaris. Els premis, recollits pel seu director general, Santiago Belenguer, consistiren en:

 • 1 rellotge GPS de polsera QUATIX 5 cedit per GARMIN IBERIA
 • 1 consultoria econòmica cedida per ESCURA CONSULTING
 • i 1 diploma de reconeixement.

2on PREMI: CLEGSS

Un gadget nàutic VERSATIL pensat per a facilitar la vida a bord del navegant. Es tracta d’una eina patentada i fabricada 100% made in Spain dissenyada per a poder netejar les cobertes amb el peu (teka, gelcoat) i les zones sobreelevades, com defenses, veles, obra viva, … amb la ma, d’una manera mes efectiva i còmoda. Els premis, recollits pel seu director tècnic, Juan Alarcón, consistiren en:

 •  1 taula de Wake Board cedida per RECAMBIOS MARINOS
 • 1 campanya d’email màrqueting cedida per IZANDO MARKETING
 • i 1 diploma de reconeixement.

3er PREMI: EASY BOAT, un projecte acadèmic de la FACULTAT NÀUTICA DE BARCELONA

Inclou tant la fase de disseny com la de construcció i pretén estandaritzar un mètode fàcil, accessible i ràpid de construcció d’embarcacions per a diferents finalitats, a partir de dissenys d’enginyeria a mida en fusta. Els premis, van ser recollits pel seu vicedegà, Joan Antoni Moreno, i consistiren en:

 • 1 ràdio VHF PORTÀTIL cedida per SPORTNAV
 • 1 any gratuït com a membre d’ADIN
 • i 1 diploma de reconeixement.

També, es va aprofitar l’ocasió per fer el lliurament del les distincions i reconeixements com a socis d’honor d’ADIN, en acte informal i emotiu que es va institucionalitzar ja fa deu anys, per donar reconeixement a aquelles persones que amb el seu esforç han contribuït al desenvolupament de la nàutica d’esbarjo.

Aquest cop, la nostra Junta Directiva, ha decidit atorgar  el reconeixement de Socis d’Honor de la nostra entitat a:

                               Sr. Javier Berga – fundador de Nàutica Javier Berga

                               Sr. Luis Carrasco – fundador de Nàutic Luis

                               St. Ricardo Roig – fundador de Nàutic Center

Les distincions varen ser lliurades per Luis Conde, President del Saló Nàutic i Jordi Senties, President d’ADIN, al Sr. Luis Carrasco i al Sr. Marc Roig, en representació del seu pare Ricardo Roig, mentre que el Sr. Javier Berga, va excusar la seva assistència.

Moltes de les nostres actuacions tenen caràcter permanent, d’altres tenen caràcter plurianual i d’altres son projectes específics que requereixen d’acord específic de la nostra Assemblea General.

Projectes per al 2018

Pel que fa 2018, i pel que fa a les actuacions de caràcter permanent, continuarem impulsant totes les actuacions de promoció de la nàutica, col·laborant amb les diferents Administracions en el desenvolupament de normatives que afavoreixin el nostre desenvolupament, així com serveis al nostre col·lectiu, i accions promocional del sector.

Pel que fa a actuacions de caràcter, plurianual o semipermanent, des d’ADIN continuarem donant el nostre màxim suport al Saló Nàutic Internacional de Barcelona i continuarem impulsant els nostres microstands, per afavorir la participació de petites empreses en condicions avantatjoses, i també participarem activament, un cop mes, en la promoció i organització de la Fira INICIA’T a Marina Badalona, per promoure la nàutica d’iniciació i els seus oficis.

I pel que fa a accions específiques, ja debatudes a la darrera Assemblea General, i que ratificaríem en la propera que celebrem.

La renovació d’ADIN

El primer pas serà emprendre una RENOVACIÓ d’ADIN: amb una Nova imatge amb logo modernitzat, presencia activa en xarxes socials, nova web on sobre tot destaquin NOUS SERVEIS PER A SOCIS, com mes Assessorament en temes generalistes fiscals, laborals, penals, .., Assessorament en temes específics nàutics generals i fiscals, com abanderament, xàrter, impost de matriculació, taxes, … proposta de Contractes, Recomanacions i Consells de l’AGENCIA CATALANA DE CONSUM, així com altres avantatges i descomptes com: Serveis socis PIMEC / Fadin Boats / Izando Marketing / Libra Logistic / … i microstands Saló Nàutic.

Altre projecte a tractar en  Assemblea, seria donar suport a una nova entitat transversal mes ampli i d’àmbit català, per tal de aglutinar esforços i augmentar la representativitat sectorial davant de la nostra Administració, i del que us informarem properament.

Iniciem aquest any amb molts projectes i amb tres nous socis, d’una banda Libra Logistic , que ofereix serveis de transport terrestre, marítim i aeri personalitzats, Nautic Ocean, que ofereix paquets d’activitats nàutiques i Club de Navegació; i Nauta Legal , que ofereix serveis d’assessorament en dret nàutic.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades