Descens d’un – 18,2% en les matriculacions d’embarcacions a Catalunya en el període gener-març 2018

4-abr.-2018 | Notícies del Clúster

Comparteix:

DESCENS D’UN  – 18,2 % EN LES MATRICULACIONS D’EMBARCACIONS A CATALUNYA EN EL PERÍODE GENER-MARÇ 2018.

Mentre que al conjunt de l’Estat l’augment ha estat d’un 4,2%.

– Barcelona, Abril 2018. En el període  gener-març de 2018 la matriculació  d’embarcacions  noves  a  Catalunya  ha retrocedit d’un  – 18,2 % respecte al mateix període de 2017, passant de 159 a 130 embarcacions matriculades, mentre que en el conjunt d’Espanya, l’increment ha estat d’un 4,2 % respecte al mateix període de l’any passat, passant 812 a 846 embarcacions matriculades.

Desglossat per particulars i lloguer, el mercat de particulars (llista 7ª) ha retrocedit d’un – 14,3 %, mentre que el de lloguer (llista 6ª) ha retrocedit d’un – 27,7 %, mentre que a Espanya el mercat de particulars ha augmentat d’un 6,8 % i el de lloguer ha retrocedit d’un – 2,7 %.

La capitania de Barcelona lidera les matriculacions de Catalunya, amb 50 unitats, seguida per Palamós amb 41 i Tarragona amb 39, mentre que a nivell estatal, Palma de Mallorca lidera el rànquing de matriculacions amb un total de 115, seguida per Alacant, Cartagena, Barcelona,  València, Palamós, Bilbao, Tarragona, Las Palmas y Algeciras, amb 75, 51, 50,42, 41, 40, 39, 36 i 34 embarcacions respectivament.

El retrocés de les matriculacions a Catalunya, es generalitzat tant al mercat de particulars com de lloguer, mentre que a la resta de l’Estat el creixement es deu al mercat de particulars.

Es important assenyalar, que degut a les xifres tant petites de les que parlem, estadísticament no poden ser considerades tendència com a mínim fins a tenir resultats del mesos de maig i/o juny, on ja es podrà apreciar  veritablement la situació del mercat.

Tipus d’embarcacions

A Catalunya, per tipus d’embarcacions, el menor retrocés és el de les embarcacions rígides amb una caiguda del – 1,2 %, seguit de les semirígides d’un  – 13,6 %, de les motos aquàtiques d’un  – 45,5 %, de les neumàtiques d’un 46,7 % i de la vela d’un – 50 %. Mentre que al conjunt de l’Estat, augmenten les motos i les rígides amb un 18,7 % i un 7,2 %, respectivament, i retrocedeixen les semirígides d’un – 1,6 %, les neumàtiques d’un – 9,1 % i la vela d’un – 14,8 %.

Mercat d’embarcacions de segona mà

El mercat de les embarcacions d’ocasió  pateix  un  gran  retrocés  del – 31,2 %, passant de 840 a 578 unitats, lleugerament inferior al – 34 % de retrocés al conjunt de l’Estat, que passa de 4.188 a 2.766 unitats.

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “l’any passat la Setmana Santa va caure a la segona quinzena d’abril i amb molt bona climatologia, i això ha fet que les vendes d’embarcacions, en particular les noves, portin un retard que recuperarem amb tota seguretat als mesos de maig i juny”.

Per saber-ne més al respecte podeu consultar els següents documents:

 

 

Més informació

ADIN:  www.adin.cat / Miquel Guarner – miquel.guarner@adin.cat – Tel. 93 233 24 32

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades