AUGMENT D’UN 3,4 % EN LES MATRICULACIONS D’EMBARCACIONS A CATALUNYA EN EL PERÍODE GENER-ABRIL 2018.

4-maig-2018 | Notícies del Clúster

Comparteix:

AUGMENT D’UN 3,4 % EN LES MATRICULACIONS D’EMBARCACIONS A CATALUNYA EN EL PERÍODE GENER-ABRIL 2018.

Mentre que al conjunt de l’Estat l’augment ha estat d’un 7,8%.

– Barcelona, Maig 2018. En el període  gener-abril de 2018 la matriculació  d’embarcacions  noves  a  Catalunya  ha augmentat d’un  3,4 % % respecte al mateix període de 2017, passant de 268 a 277 embarcacions matriculades, mentre que en el conjunt d’Espanya, l’increment ha estat d’un 7,8 % respecte al mateix període de l’any passat, passant 1361 a 1467 embarcacions matriculades.

Desglossat per particulars i lloguer, el mercat de particulars (llista 7ª) ha retrocedit d’un – 5,2 %, mentre que el de lloguer (llista 6ª) ha augmentat d’un 25,0 %, mentre que a Espanya el mercat de particulars ha augmentat d’un 8,4 % i el de lloguer d’un 6,5 %.

La capitania de Palamós lidera les matriculacions de Catalunya, amb 112 unitats, seguida per Barcelona amb 97 i Tarragona amb 68, mentre que a nivell estatal, Palma de Mallorca lidera el rànquing de matriculacions amb un total de 210, seguida per Alacant, Palamós, Barcelona, Cartagena, Bilbao, Tarragona, Tenerife, Cadis, A Corunya i València amb 121, 112, 97, 92, 69, 68, 61, 59, 57 i 57 embarcacions respectivament.

L’augment de les embarcacions tot i lleuger és positiu perquè és el quart any consecutiu de creixement. Tot i que a diferència del que passa a l’Estat a Catalunya el sector de lloguer té un creixement molt mes pronunciat.

Es important assenyalar, que esperarem a conèixer els resultats del mesos de maig i/o juny, per poder analitzar en mes detall l’evolució del mercat.

Tipus d’embarcacions

A Catalunya, per tipus d’embarcacions, les motos aquàtiques augmenten d’un 28,9 %, les embarcacions rígides d’un 9,9 % i les semirígides d’un 5,4 %, mentre que experimenten una caiguda les neumàtiques amb un – 61,3 % i les de vela amb un – 5,0 %.  Mentre que al conjunt de l’Estat, augmenten les semirígides d’un 17,0 %, les motos aquàtiques d’un 16,7 % i les embarcacions rígides d’un 10,9%,  mentre que experimenten una caiguda les neumàtiques amb un – 22,2% i les de vela amb un – 11,8 %.

Mercat d’embarcacions de segona ma

El mercat de les embarcacions d’ocasió  a Catalunya augmenta d’un 7,8%, passant de 1107 a 1193 unitats, mentre que al conjunt de l’Estat, l’increment és només d’un 1,1 %, passant de 5540 a 5603 unitats.

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “l’any passat la Setmana Santa va caure a la segona quinzena d’abril i amb molt bona climatologia, i això ha fet que les vendes d’embarcacions, en particular les noves, portessin un retard que hem recuperat durant aquest mes d’abril i que confiem en millorar als mesos de maig i juny”

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “la tendència que portem fa preveure que aquest any es consolidarà un resultat amb un creixement novament de dos dígits, i en el que cada cop mes les embarcacions de lloguer suposaran mes d’una de cada tres embarcacions matriculades”.

Per coneixer més detalls al respecte podeu consultar la següent documentació:

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades