LES MATRICULACIONS D’EMBARCACIONS EN TOT L’ESTAT AUGMENTEN EN UN 2,7 % DURANT EL PERÍODE GENER-DESEMBRE 2018, MENTRE QUE A CATALUNYA DISMINUEIX EN UN -12 %.

11-gen.-2019 | Notícies Generals

Comparteix:

– Barcelona, Gener 2019. En el periode Gener-Desembre de 2018 la matriculació d’embarcacions noves al conjunt de l’Estat ha augmentat un 2,7 %, passant de 5321 a 5464 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya, ha disminuït un – 12,0 % respecte al mateix periode de 2017, passant de 1083 a 953 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercante.

Desglosat per particulars i lloguer, el mercat de particulars (llista 7ª) ha augmentat d’un 7,1 %, mentre que el de lloguer (lista 6ª) ha retrocedit d’un – 7,7%, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha retrocedit un – 4,9 % i el del lloguer ha retrocedit – 26 %.

La Capitanía de Palma és la que mes embarcacions ha matriculat amb 763 embarcacions, seguit d’Alicante amb 440, Palamós amb 414, Barcelona amb 377, Bilbao amb 351, Cartagena amb 289, La Coruña amb 259, Cádiz amb 234, Santa Cruz de Tenerife amb 207 i Málaga amb 216, completen les 10 primeres posicions; i a no molta distancia es troba Tarragona amb 162 embarcacions, en la 14a posició.

Tipus d’embarcacions
Per a tipus d’embarcacions, a nivell estatal, el que mes augmenta son les motos aquàtiques en un 11,6 %, seguides per les embarcacions rígides en un 2,5% , mentre que les neumàtiques retrocedeixen un – 4,4% i les de vela un – 6%, mentre que a Catalunya, les embarcacions de vela es mantenen amb un creixement d’un 2,2 %, mentre que a tot el reste disminueixen, las motos acuàtiques un – 5,8 %, les rígides un – 15,2 i les neumàtiques un – 34%.

Mercat d’embarcacions de segona mà
Amb referència al mercat de les embarcacions d’ocasió, la situació s’inverteix i, mentre que, a Catalunya hi ha un creixement moderat del 0,2 %, en el resto de l’Estat hi ha un major retrocés d’un – 3,3 %.

Declaracions
En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “desprès de 4 temporades de creixement sostingut, sembla que el sector ja no creix amb tanta força. Confiem, però, que el 2019 serà un bon any per la consolidació de les millores aconseguides els anys precedents”.

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “Tant a nivell estatal, com a Catalunya, el comportament del mercat de particulars ha estat millor que el del mercat de lloguer, on es constata una lleugera saturació, desprès d’uns anys, on una de cada tres embarcacions matriculades eren per lloguer.”

NdP Evolució de les matriculacions a Catalunya Gener-Desembre 2018 CAT

Matriculaciones Embarcaciones Nuevas Enero-Diciembre 2018

Matriculacions Embarcacions Noves Gener-Desembre 2018 CAT

NdP Evolución de las matriculaciones en España Enero-Diciembre 2018 CAST

Segona ma a CAT Gener-Desembre 2018

Segunda mano Enero-Diciembre 2018

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades