LA MATRICULACIÓ D’EMBARCACIONS DURANT EL PERÍODE GENER-FEBRER 2019, CREIX D’UN 15,8% A TOT L’ESTAT I D’UN 29,3% A CATALUNYA

6-març-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

– Barcelona, Març 2019. En el període Gener-Febre de 2019 la matriculació d’embarcacions noves al conjunt de l’Estat ha augmentat un 15,8 %, passant de 449 a 525 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya, ha augmentat un 29,3 % respecte al mateix període de 2018, passant de 75 a 97 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercante.

Desglossat per particulars i lloguer, el mercat de particulars (llista 7ª) ha augmentat d’un 24,1 %, mentre que el de lloguer (llista 6ª) ha retrocedit d’un – 14,6%, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha augmentat    d’un   – 25,0 % i el del lloguer  ha augmentat d’un 42,1 %.

La Capitania d’Alacant és la que mes embarcacions ha matriculat amb 57 embarcacions, seguda per Palma amb 43, Barcelona amb 41, Bilbao amb 37, Palamós amb 31, Cartagena amb 28,Tarragona amb 25, Càdis amb 24, Almeria amb 22 i Algesires amb 18, completen les 10 primeres posicions.

 

Tipus d’embarcacions

Per a tipus d’embarcacions, a nivell estatal, el que mes augmenta son les motos aquàtiques en un 42,4 %, seguides per les embarcacions rígides en un 19,5% , mentre que les neumàtiques augmenten en un  15,5%, les de vela  es mantenen, i les semirrígides disminueixen d’un – 15,7%, mentre que a Catalunya, les motos aquàtiques augmenten d’un 250 %, les de de vela d’un 40%, les rígides d’un 39,2%, i disminueixen les neumàtiques d’un – 16,7 % i les semirrígides d’un – 30 %.

 

Mercat d’embarcacions de segona mà

Amb referència al mercat de les embarcacions d’ocasió, el creixement és més moderat, d’un 3,8 % en el conjunt de l’Estat i d’un 1,1 % a Catalunya.

 

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “Tenim molt bones sensacions per aquesta nova temporada i, desprès d’un 2018 irregular i incert, el sector torna a la senda del creixement positiu dels anys precedents”.

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “El comportament del mercat de particulars ha estat molt positiu a tot l’Estat, incloent a Catalunya, on a mes, el mercat de lloguer està creixent amb moltíssima força, per satisfer el canvi d’hàbits dels consumidors”.

 

Descarrega els informes:

Matriculaciones Embarcaciones Nuevas Enero-Febrero 2019 por ESLORAS Y CAPITANIAS

Ranking Matriculaciones Embarcaciones Nuevas Enero-Febrero 2019

Matriculacions Embarcacions Noves Gener-Febrer 2019 CAT

Matriculacions Embarcacions Noves Gener-Febrer 2019 PER TIPUS, ESLORA I CAPITANIA

Segunda mano Enero-Febrero 2019 POR TIPO, ESLORA Y CAPITANIA

Segona ma Gener-Febrer 2019 PER TIPUS, ESLORA I CAPITANIA

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades