LES MATRICULACIONS D’EMBARCACIONS EN TOT L’ESTAT AUGMENTEN EN UN 13,5% DURANT EL PERÍODE GENER-MARÇ 2019, MENTRE QUE A CATALUNYA AUGMENTEN EN UN 46,9%

15-abr.-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

– Barcelona, ABRIL 2019. En el període gener-març de 2019 la matriculació d’embarcacions noves en el conjunt de l’Estat ha augmentat en un 13,5%, passant de 846 a 960 embarcacions matriculades, mentre què a Catalunya, ha augmentat en un 46,9%, respecte al mateix període, passant de 130 a 191 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant.

Desglossat per particulars i lloguer, en el conjunt de l’Estat el mercat de particulars (llista 7a) ha augmentat d’un 23,7%, mentre que el de lloguer (llista 6a) ha retrocedit d’un – 16,2%, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha augmentat d’un 46,9% i el de lloguer d’un 47,1%.

La Capitania de Palma és la que més embarcacions ha matriculat amb 102 embarcacions, seguit d’Alacant amb 91, Barcelona amb 81, Palamós amb 74, Bilbao amb 65, Cartagena amb 52, Vilagarcia d’Arousa amb 39, Cadis i Almería i Tarragona i Màlaga amb 36, completen les primeres posicions en el rànquing estatal.

 

Tipus d’embarcacions

Per tipus d’embarcacions, a nivell estatal, el que més augmenta són les embarcacions pneumàtiques amb un 31,1%, seguides de les embarcacions de vela amb un 23,1%, les embarcacions rígides amb un 14,6%, les motos aquàtiques amb un 13,0% i les embarcacions semirígides tenen una reculada del – 5,7%, mentre que a Catalunya, les embarcacions de vela es mantenen amb un creixement d’un 112,5%, seguides de les embarcacions rígides amb un 57,3%, les motos aquàtiques amb un 33,3%, les pneumàtiques amb un 12,5% i les semirígides amb un 5,3%.

Mercat d’embarcacions de segona mà

Quant al mercat de les embarcacions d’ocasió, la situació és d’un creixement molt moderat, mentre que, en tota Espanya el creixement és d’un 1,90%, passant de 4153 a 4233 unitats, a Catalunya el creixement és del 1,8%, passant de 872 a 888 embarcacions venudes en el primer trimestre del 2019.

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “feia anys que el sector nàutic no iniciava la temporada amb tanta força; pràcticament, hi ha un creixement significatiu en tots els tipus d’embarcacions, i també en tots dos mercats, el de lloguer i el de particulars”.

 

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “el mercat català representa el 20% del mercat estatal en el seu conjunt, i si ens centrem en el mercat de llogar el 27,6%. El turisme nàutic genera les majors oportunitats de negoci per al sector de la nàutica d’esbarjo i els ports esportius”

 

MATRICULACIONES EMBARCACIONES NUEVAS ENERO-MARZO 2019

RANQUING NOVES I OCASIO CAT I OCASIO ESP Gener-Març 2019

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades