El Govern ajusta l’impost amb què vol evitar la picaresca de particulars que tributen bens de luxe com a empreses

17-maig-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Segons informen l’ACN i la CCMA, el Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que modifica la Llei 6\/2017, de l’impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, amb el qual vol evitar la picaresca de les persones que tributen bens de luxe particulars a través de la seva empresa. Segons ha detallat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, s’ha ajustat el calendari d’aplicació per superar els efectes del “boicot” de l’estat espanyol. En aquest sentit, Aragonès ha recordat que el govern de Mariano Rajoy va recórrer l’impost al Tribunal Constitucional el 2017, i que finalment aquest va donar la raó a la Generalitat. Així, el Govern obrirà ara un calendari extraordinari per declarar els bens de luxe del 2017, 2018 i 2019, que són els anys ja meritats.

Així, afecta a béns immobles -habitatge habitual i segones residències-, cotxes i vehicles de potència de més de 200 cavalls, embarcacions de lleure, aeronaus i objectes d’art, antiguitats i joies. Queden exclosos de tributació els béns immobles de les fundacions, organitzacions no governamentals, i en general, de les entitats sense ànim de lucre, “sempre que es destinin de forma exclusiva a les seves finalitats pròpies no lucratives”, ha remarcat el Govern. El vicepresident ha assegurat que l’objectiu de l’impost és “posar cada cosa al calaix que li toca”. “Si algú té una propietat o habitatge que hauria de tributar com a impost de patrimoni i ara ho té a la seva empresa, no és correcte”, ha remarcat, tot lamentant que fa dos anys que el Parlament va aprovar la llei per desplegar aquest tribut. però no ho ha pogut fer fins ara pel recurs del govern espanyol.Preguntat per la previsió de recaptació que estima fer la Generalitat, Aragonès ha evitat concretar cap xifra i ha assenyalat que “seria ideal que la recaptació fos zero, perquè voldria dir que tot ja es tributa com s’ha de tributar, i que ningú busca trampes per la porta del darrere”.

Llegir la notícia complerta a: https://www.ccma.cat/324/el-govern-ajusta-limpost-amb-que-vol-evitar-la-picaresca-de-particulars-que-tributen-bens-de-luxe-com-a-empreses/noticia/2921944/

 

 

 

 

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades