ADIN CELEBRA EL SEU 50 ANIVERSARI I AMB LA CONSELLERA JORDÀ, DISTINGEIX ELS ANTICS PRESIDENTS.

14-oct.-2019 | Notícies Generals

Comparteix:

ADIN CELEBRA EL SEU 50 ANIVERSARI I AMB LA CONSELLERA JORDÀ, DISTINGEIX ELS ANTICS PRESIDENTS: MIQUEL COMPANY, PACO FARGAS, NARCÍS CADAVID, OSCAR LÓPEZ I CARLOS RICO.

-Barcelona, Octubre 2019. La celebració del 50 aniversari d’ADIN, va tenir lloc a l’Espai del Mar del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, i va coincidir amb el lliurament de la V Edició dels Premis a la Innovació en el sector nàutic.

A la darrera Assemblea General dADIN, mantinguda el passat mes de juliol, es va acordar per unanimitat lliurar la distinció com a Socis d’Honor als antics presidents Miquel Company, Paco Fargas, Narcís Cadavid, Oscar López i Carlos Rico, qui vàren rebre, personalment o per mediació d’algún representant,  les seves distincions, consistents en unes plaques commemoratives que els distingeix com a Socis d’Honor d’ADIN, de mans de  la Hble. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Marta Felip, Secretària General del Departament d’Empresa i Coneixement, Quim Ferrer, Secretari d’Empresa i Competitivitat, Isidre Gavin, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims.

 

SOCIS HONOR 2019

MIQUEL COMPANY I MARTORELL

Miquel Company va ser el 5è president d’ADIN, del 1990 fins al 2006 i va ser el primer i únic president executiu de l’associació, i ha estat el president que va ostentar el seu càrrec durant el període més llarg, fins al moment.

De la seva trajectòria professional s’ha de destacar que va estar president de la Federació Catalana de Vela i de la Federación Española de Vela i Vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol i Vicepresident del Saló Nàutic Internacional de Barcelona.

A Company, li va tocar lluitar des d’ADIN amb la crisi del sector de principis dels 90 i l’augment d’impostos que, tot plegat va comportar el tancament de moltes drassanes  i la pèrdua de molts llocs de treball.

PACO FARGAS DUARRY

Al contrari que Miquel Company, nomès va ser president durant el 2006, sent el mandat més breu de tots els presidents. De fet Fargas va ser va ser un president de transició des de la jubilació de Company fins a l’elecció de Narcís Cadavid.

Fargas, el 6è president, va ser Director General de Astilleros Neumáticos Duarry, empresa pionera a l’estat espanyol en la fabricació d’embarcacions neumàtiques i semirrígides, i de la empresa AUSMAR, de serveis de manteniment de balses salvavides, fins que va crear la seva actual empresa FD Distribución y Consultoría Náutica.

Fargas va professionalitzar l’Associació amb la incorporació de Miquel Guarner, com a Secretari General  i li va tocar lluitar amb l’escissió d’ADIN, per la creació d’ANEN, i amb la pèrdua del suport del Saló Nàutic de Barcelona, i en la transformació d’ADIN com a Associació d’àmbit d’actuació, principalment català.

NARCÍS CADAVID I VALLS

Cadavid va ser el 7è president, i el seu mandat va ser durant els anys 2007 y 2009.

Cadavid tenia una trajectòria brillant i de 32 anys, al capdavant de Zodiac España, molts d’ells compaginats com a vicepresident de Zodiac Internacional, i de la direcció general per al sud d’Europa.

Durant el seu mandat, Europa, Espanya i el sector van entrar en una profunda crisi, motiu pel qual, junt amb Guarner, vàren impulsar el Clúster Nàutic Català i el Fòrum Marítim Català, el Festival del Mar a Catalunya, fires nàutiques d’ocasió distribuides de manera itinerant per diferents poblacions del litoral català i la Revista Mediterrània.

ÒSCAR LÓPEZ I SALVADÓ

López va prendre el relleu a Cadavid a finals del 2009, sent el 8è president fins al 2012.

López, des dels 17 anys, va fer tota la seva trajectòria professional a ARESA, pimer com a treballador i finalment com a propietari i president del Grup Aresa Internacional.

Els principals objectius de López van ser fer que l’entitat es fés més gran i que tingués independència econòmiva , cosa que s’estaven a punt de conseguir amb el Festival del Mar i la gestió del Fòrum Marítim Català, però que degut a questions i interessos aliens a aquests projectes van provocar la seva renúncia i van suposar una etapa molt dura per Adin.

 CARLOS RICO I CAPELLA

Rico que era vicepresident quan la renuncia de López, va ser el 8è president, durant els anys  2012 i 2013.

Rico, Capità de la Marina Mercant i propietari de Corsa Nàutica, va voler consolidar el projecte desenvupat per Guarner dels Festivals del Mar.

Durant el seu mandat, al 2012, es va impulsar la creació de FADIN (la Federación de Empresarios asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos) amb la finalitat de mantenir una certa presencia a nivell estatal i per poder tenir una millor interlocució amb l’Administració estatal i europea, registrant-se al registre nacional d’associacions del Ministerio del Interior i a l’Agència Tributària espanyola.

Durant l’acte commemoratiu es va presentar una exposició fotogràfica i un video de la història d’ADIN, així com també es va lliurar als presents un llibre editat per a l’ocasió.

L’acte va tenir una gran afluència de públic, i com a presència destacada, van ocupar un lloc rellevant els antics socis d’Honor de les edicions anteriors que van ser tots ells convidats a l’acte de commemoració del 50 aniversari.

Declaraciones:

Jordi Senties, President d’ADIN, va declarar estic molt feliç d’haver pogut commemorar el nostre 50 aniversari de la manera que ho hem fet. I vull agrair la feina feta pels anteriors presidents i el recolçament que hem rebut de tots els col·laboradors que han fet possible aquests actes: SALÓ NÀUTIC, ESCOLA DE CAPACITACIÓ NÀUTICO-PESQUERA DE CATALUNYA, PORT DE BARCELONA, PORTS DE LA GENERALITAT, BANC SABADELL, EL SEGURO DE MI BARCO, BUFETE ESCURA, MOVILMOTORS-SUZUKI MARINE, RECAMBIOS MARINOS I IZANDO MARKETING, i us asseguro que la feina feta els darrers 50 anys ha valgut la pena i que seguirem lluitant i treballant pel sector i la nàutica d’esbarjo i esportiva a Catalunya.”

FOTO GRUP OCTUBRE 2019

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades