ADIN I LA CONSELLERA JORDÀ LLIUREN ELS LOS PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC.

14-oct.-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

ADIN I LA CONSELLERA JORDÀ LLIUREN ELS LOS PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC. KAI CYCLES, SB BUOY, ASTILLEROS NICOLAU  4.0, NÀUTICS i KAUNO GUANYADORS DE LA V EDICIÓ .

– Barcelona, Octubre 2019. ADIN promou l’emprenedoria en el sector nàutic amb el lliurament de la V Edició dels Premis a la Innovació. L’acte va ser presidit per l’Hble. Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, i el president del Saló Nàutic, Luis Conde.

L’acte que va coincidir amb la celebració del 50 aniversari d’ADIN, va tenir lloc a l’Espai del Mar del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, i va comptar amb una àmplia participació de projectes que va posar difícil la tasca del jurat.

Dels 17 projectes presentats, 10 projectes van superar la primera fase i, finalment es van triar els 5 finalistes. Atorgant-se, a més dels 3 primers premis, unes distincions per al 4t i 5è classificats.

El jurat integrat pels membres del Comitè Executiu d’ADIN, Jordi Senties, Amadeu Núñez, Miquel Mallafré, Ferran Escura i Miquel Guarner, per consens entre els seus membres, van considerar atorgar els següents premis, que van ser lliurats per l’Hble. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Marta Felip, Secretària General del Departament d’Empresa i Coneixement, Quim Ferrer, Secretari d’Empresa i Competitivitat, Isidre Gavin, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims:

 

1er PREMI             KAI CYCLES

2n PREMI              SB BUOY

3r PREMI              DRASSANES NICOLAU 4.0

4t PREMI              NAUTICS

5è PREMI              KAUNO

 

1ER PREMI INNOVACIO 2019 KAI CYCLES low

1er PREMI KAI CYCLES

Es tracta d’un innovador artefacte nàutic ecològic, modulable i multifuncional de disseny i fabricació catalana. Un espai de 6.8m2 per a diferents activitats com esbarjo, esport, busseig, pesca, rescat, neteja, etc. es defineix molt polivalent per a persones amb qualsevol edat, minusvalidesa i amb la total seguretat. desmuntable, transportable i apilable. Excel·lent qualitat gràcies a les últimes tecnologies i materials com fibra de vidre / carbó, acer inox 316 A4, alumini naval i tèxtils UV d’alta resistència. Amb sistema de propulsió Ekolution híbrid Pedal / Vela / Elèctric es podrà combinar dins del seu concepte de navegació sostenible 0 emissions.

2n PREMI SB Buoy

SB Buoy és una boia que filtra els microplásticos dels mars, que trobant submergida orienta automàticament la seva cara de filtrat en contra el corrent i filtra aigua amb microplástico entre 4 mm i 1 mm. Aquesta es pot acoblar a les boies d’abalisament que limiten la zona de bany fàcilment. Com els plàstics en funció de la seva densitat estan a diferent profunditat, això ens permet poder instal·lar diverses boies en sèrie utilitzant els mateixa boia d’abalisament i retirar més quantitat de plàstic.

3r PREMI DRASSANES NICOLAU 4.0

És una drassana català amb 100 anys d’història, que en la seva 4a generació i després d’un paorós incendi en 2018, han hagut de fer tot nou, repensant el model de negoci, actualitzant el seu sistema productiu i adaptant el seu sistema productiu adaptant-lo a la nova indústria 4.0, i en particular:

– Fresat 3D amb control numèric (CNC) per a la implementació de nous models / prototips.

– Impressió additiva 3D i la seva implementació en el sector naval.

– Cascos d’embarcacions d’impresos en 3D amb closques de crancs

4t PREMI NAUTICS

NAUTICS és un projecte per desenvolupar una APP, que pretén localitzar a l’usuari la ubicació de qualsevol entitat que ofereixi serveis nàutics, així com agilitar la seva contractació. Inicialment es contempla la seva implantació a Catalunya per a fases posteriors, ampliar-la resta de l’estat i d’altres països europeus.

5è PREMI Kauno

És un caiac desmuntable. Combina la facilitat de navegació ja accés al mar amb la facilitat de transport i emmagatzematge. Fàcil de portar, de muntar i d’emmagatzemar. Dissenyat i fabricat a Argentina.

Declaraciones:

Jordi Senties, President d’ADIN, va declarar “felicito els guanyadors i vull agrair als patrocinadors que fan possible aquests premis: GARMIN, RECAMBIOS MARINOS, SPORTNAV, ESCURA CONSULTING, IZANDO MAARKETING i la pròpia ADIN i donem per clausurada aquesta V edició i obrim la convocatòria per a la nova VI Edició, en la qual esperem tenir nombrosos projectes. “

Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, i Portaveu del Jurat, va declarar que “aquesta V Edició ha estat la més competida de les cinc. I que en total s’han presentat als nostres premis prop de 80 projectes, amb un gran nivell “.

FOTO GRUP OCTUBRE 2019

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades