L’Estrategia marítima de Catalunya i el sector nàutic

4-nov.-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Aquest mes d’octubre va tenir lloc el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, l’esdeveniment nàutic més important de l’estat i un dels principals a nivell europeu, on l’ADIN, l’Associació d’empresaris d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics, acompanyada per l’Hble. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per commemorar el seu 50è Aniversari, i va lliurar la V Edició dels seus Premis a la Innovació en el sector.

El sector nàutic català havia estat un dels més potents d’Europa, amb drassanes de renom que ja a la dècada del 60 i 70, exportaven les seves embarcacions per tota Europa i fins als Estats Units, i que salvant les diferències, de manera molt semblant, amb les conegudíssimes marques de motos que teníem al nostre país.

A dia d’avui, el sector Nàutic, liderat per ADIN, amb unes 1000 empreses i una 50 de Ports esportius disseminats de nord a sud del país, genera una ocupació d’uns 10.000 llocs de treball directes i una facturació estimada d’uns 500 milions d’Euros.

Aquestes magnituds reflecteixen que el sector Nàutic és un sector de microempreses, com corrobora el darrer estudi sobre la matèria fet per ADIN, on el 45% de les empreses tenien menys de 5 treballadors.

Però el sector nàutic, va més enllà de les xifres, ja que d’altres indústries auxiliars, el sector nàutic és un sector de suport a la indústria turística de qualitat i molt compromès amb la qualitat i benestar del medi marí i, per tant, amb el desenvolupament sostenible com a objectiu econòmic.

Durant l’acte commemoratiu, la Consellera Jordà, ens va recordar la importància de que Catalunya, és un dels pocs països europeus que té un projecte transversal e interdepartamental, que promogut per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, aposta, des de fa un any, pel desenvolupament de l’Estratègia Marítima de Catalunya, pel programa la dona i el mar, i pel suport als emprenedors i a la innovació en el sector, on la nàutica d’esbarjo ha de ser la clau del desenvolupat econòmic del sector nàutico-marítim català.

Taula Grup

Taula Grup segona

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades