El MH President Torra rep un Manifest per a declarar el comerç i la hosteleria “Sector estratègic de l’economia catalana”

26-nov.-2019 | Notícies del Clúster, Notícies Generals

Comparteix:

El President del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme acompanyat de representants de diverses entitats, entre el que es comptava,  Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, va fer lectura i va lliurar el Manifest al President de la Generalitat a Palau.

 

Més de 70 entitats s’uneixen per recolzar un manifest per a declarar el comerç i la hostaleria “ Sector estratègic de l’economia catalana”

El President del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme acompanyat de Presidents i representants de diverses entitats, va fer lectura i va lliurar el Manifest al President de la Generalitat a Palau.

Coincidint amb la presentació de l’Agenda 20/21 de Comerç , el sector es va reunir per posar de relleu la necessitat de prestigiar i posar en valor un sector capdal per l’economia catalana.

El passat 22 de novembre el MHP Sr. Quim Torra va rebre el Manifest per a declarar el comerç i la hosteleria “ Sector estratègic de l’economia catalana” ratificat per més de 70 entitats. En un acte amb una vintena de representants de les entitats adherides, el president del Consell de Gremis, Joan Guillén, va llegir i destacar els
punts en els que les entitats del Comerç i la Hostaleria han fonamentat les seves reivindicacions:

  • El Comerç català ha estat i és un model únic motor de l’economia catalana, reflectit en tota la
    seva història des del Segle XIII amb les primeres associacions i gremis que ja promovien el
    sector
  • El sector Comerç i Hostaleria representen, directament, com a mínim, un 16% del PIB; amb
    més de 100.000 establiments a Catalunya, sent un 98% PIMES. És un sector d’impacte directe
    social, i en el propi model de societat
  • És necessari adequar i actualitzar el Comerç i Hostaleria de Catalunya. Cal que Administració i
    entitats liderin aquest canvi i aportin suport al sector. I que per fer-ho cal prestigiar el sector,
    denotar la seva importància i dotar-lo dels mitjans i els ajuts necessaris

Les entitats de Comerç i Hostaleria consideren que cal un compromís clar i exprés de l’Administració. Sent el primer punt declarar el sector Comerç, “Sector Estratègic de l’economia Catalana” i en conseqüència, iniciar conjuntament un pla de mesures addicionals per donar suport directe i no posar en risc el futur del sector.

En presència de la Directora General de Comerç Muntsa Vilalta, el president MH Quim Torra va escoltar les reivindicacions i es va comprometre a seguir treballant per donar continuïtat a la trobada buscant les eines més adients per avançar, posant en valor el sector dotant-lo dels recursos necessaris.

DETALLS DE L'ADJUNT lliurament-manifest-a-MHP-TORRA-NOV-2019.jpg 26 de Novembre de 2019
Sobre el Manifest:

El manifest no és una iniciativa de cap entitat, és una iniciativa conjunta de les entitats que ho subscriuen. Es pot consultar a www.manifestdelcomerc.cat 

Sobre el Consell de Gremis:

El Consell de Gremis, presidit per Joan Guillén, ha donat Suport a aquesta iniciativa, i va sol·licitar aquesta reunió per poder fer lectura i traslladar els punts del Manifest al President de la Generalitat.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades