El Ple del Parlament va aprovar ahir amb un ampli consens la Llei de ports i de transports en aigües marítimes i continentals

27-nov.-2019 | Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

El Ple del Parlament ha aprovat amb un ampli consens la Llei de ports i de transports en aigües marítimes i continentals, en la que ADIN ha participat activament, havent-hi presentat 23 alegacions i havent estat membres de la Comissió  Parlamentaria de Territori.

Llei de ports
El Ple ha aprovat gran part del text de la Llei de ports i de transports en aigües marítimes i continentals amb un ampli consens, 129 vots a favor (Cs, JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP i PPC) i 4 en contra (CUP).

Tot i això, en cinc apartats de diversos articles (els 123.a, 137.b, 149.c, 156.c i 163.a) el resultat ha estat de 89 vots a favor (JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP), 4 en contra (PPC) i 40 abstencions (Cs i CUP), i en la disposició transitòria que estableix una moratòria de set anys per a la construcció de nous ports la majoria hi ha votat a favor, però Cs s’hi ha abstingut i el PPC hi ha votat en contra.

XAVIER-TORRES,-PRESIDENT-FCV,-Miquel-Mallafre-,President-FCM,Miquel-Guarner-Secretari-General-ADIN

La llei, que substituirà la del 1998, serà aplicable a tots els ports catalans excepte els de Barcelona i Tarragona, qualificats d’interès general, i té per objectiu articular un sistema portuari que posi les infraestructures portuàries al servei de la promoció econòmica, industrial, logística, nauticoesportiva, pesquera, turística i social del país. Entre altres coses, la iniciativa consolida la figura del Pla de ports per determinar les grans línies de planificació i ordenació de les infraestructures i els serveis portuaris i preveu que a partir d’ara els ports esportius s’identifiquin per categories, d’acord amb el nivell i la qualitat de les instal·lacions i dels serveis que ofereixen.

La cambra no ha aprovat cap de les noranta-tres esmenes reservades pels grups de Cs, els PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC, però sí dues de tècniques.

En el debat hi han intervingut Ferran Roquer (JxCat), com a ponent relator, i Marina Bravo (Cs), Marc Sanglas (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units), David Cid (CatECP), Natàlia Sànchez (CUP) i Santi Rodríguez (PPC). El conseller de Territori, Damià Calvet, també ha pres la paraula al final del debat.

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades