Informe sobre la situació del treball autònom a Catalunya 2018

19-des.-2019 | Estudis, estadístiques i informes

Comparteix:

Com sabeu ADIN participa a les reunions del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, http://ctesc.gencat.cat/  que acaba de publicar un informe sobre la “Situació del treball autònom a Catalunya 2018”.

L’informe s’estructura en els següents capítols:

Després de la introducció, que integra el primer capítol, el segon i tercer capítols descriuen l’evolució del treball autònom a Catalunya mitjançant l’anàlisi de l’Enquesta de població activa i de les dades de la Seguretat Social.

El capítol quart fa una anàlisi comparativa del treball autònom a Catalunya respecte de la resta de comunitats autònomes.

A continuació, s’analitzen les principals dades relatives a la protecció social del treball autònom com també les mesures de foment i consolidació que s’hi ha destinat.

El capítol setè integra el monogràfic, que enguany se centra en l’anàlisi de l’evolució de l’afiliació de les persones estrangeres al RETA.

El capítol vuitè exposa les novetats normatives més significatives en l’àmbit del treball autònom.

A partir de l’anàlisi feta en aquests capítols s’han consensuat un seguit de consideracions i recomanacions que integren el darrer capítol i que es dirigeixen al Govern de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’assessorar-lo en l’elaboració de polítiques relacionades amb el treball autònom.

Us adjuntem, links a:

Resum Informe   http://ctesc.gencat.cat/doc/doc_16230173_1.pdf

Informe Complert   http://ctesc.gencat.cat/doc/doc_25971620_1.pdf

imatge treball

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades