LES VENDES D’EMBARCACIONS AUGMENTEN D’UN 17,7 % DURANT EL MES DE GENER 2020 A TOT L’ESTAT, MENTRE QUE A CATALUNYA AUGMENTEN EN UN 16,7%

4-febr.-2020 | Estudis, estadístiques i informes

Comparteix:

– Barcelona, Febrer 2020. Durant el mes de gener 2020 la matriculació d’embarcacions noves al conjunt de l’Estat ha augmentat en un 17,7%, passant de 192 a 226 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya, ha augmentat en un 16,7%, respecte al mateix període, passant de 19 a 27 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant.

Desglossat per particulars i lloguer, al conjunt de l’Estat el mercat de particulars (llista 7a) ha augmentat d’un 4,4%, passant d’181 a 189 embarcacions matriculades, i el mercat de lloguer (llista 6a) ha augmentat d’un 236,4%, passant d’11 a 37 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha augmentat d’un 42,1%, passant de 19 a 27 embarcacions i el de lloguer ha patit una davallada del – 80%, passant de 5 a 1 embarcacions matriculades.

A finals del 2019, el mercat de lloguer (llista 6ª) representava ja a tot l’Estat un 25,5% del total d’embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya representava ja un 29,1 %, i des d’ADIN apostem perquè aquesta tendència vagi en augment.

La Capitania de Barcelona és la que més embarcacions ha matriculat amb 20 embarcacions, seguit de la de Palma amb 16, Vilagarcia amb 15, Alacant, Bilbao, Cartagena, Màlaga i Vigo amb 14, i d’Almeria, Castelló i Las Palmas amb 11, completen les primeres posicions en el rànquing estatal.

 

Tipus d’embarcacions
Per tipus d’embarcacions, a nivell estatal, el major increment correspon a les embarcacions de vela amb un 63,6%, seguides de les motos aquàtiques amb un 59,3%, de les embarcacions semirígides amb un 50%, de les embarcacions rígides amb un 3% i de les embarcacions neumàtiques amb un retrocés del – 9,4%.

Mentre que a Catalunya, creixen tots els tipus d’embarcacions, corresponent el major creixement a les embarcacions de vela i semirígides amb un 100%, seguides de les embarcacions neumàtiques amb un 25 %, de les embarcacions rígides amb un 17,3% i les motos aquàtiques que es mantenen al mateix nivell de l’any passat.

 

Mercat d’embarcacions de segona mà

En quant al mercat de les embarcacions d’ocasió, es manté la tendència d’un increment en la venda de l’embarcació nova que fa que la d’ocasió vagi a la baixa.

Les dades de Gener reflecteixen un lleuger retrocés al conjunt de l’Estat d’un – 2,6%, passant de 1.331 a 1.296 unitats venudes, mentre que a Catalunya el retrocés és d’un – 7,5%, passant de 265 a 245 embarcacions venudes en el període.

 

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “les positives xifres de creixement d’un 17,7 % a nivell estatal el més de gener, tot i que són xifres irrellevants sempre són preferibles a negatives, com ha passat aquest més en el sector de l’automòbil. I de moment tenim molt bones expectatives per aquest nou any”.

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN,a nivell estatal el sector de les embarcacions de lloguer comença l’any amb molta força. Des d’ADIN creiem la tendència continuarà consolidant-se, per això ADIN promou un Registre d’embarcacions Xàrter de Catalunya, per minimitzar l’intrusisme i promoure la professionalització.”

 

NdP Evolució de les matriculacions Gener 2020

RANQUING NOVES I OCASIO CAT I OCASIO ESP Gener 2020

Matriculaciones Embarcaciones Nuevas Enero 2020

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades