Reunió d’ADIN i els principals agents del sector amb l’Hble. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

27-febr.-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Salons i fires nàutiques

Comparteix:

Ahir, 26 de febrer, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palamós, va tenir lloc una reunió dels principals agents del sector Nàutico-marítim Català, amb la l’Hble. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i membres del seu equip, liderat pel Director General de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, la Subdirectora General Rosario Allué, i el Cap de la Unitat Marítima, Joan Ylla .

 

L’objectiu de la reunió era fer arribar de primera ma a la Consellera, l’amplitud i diversitat del sector nàutico-marítim català, per tal que des del departament que dirigeix, tinguin informació per tal de ajudar al seu desenvolupament econòmic. Durant la reunió es van tractar nombroses temàtiques i reivindicacions, i també es va tractar del futur desplegament de la Polícia del Mar catalana.

 

A la reunió varen participar el principals agents del sector nàutico-marítim català, com les Confraries de Pescador, associacions d’activitats marítimes, busseig, pesca responsable i escoles nàutiques, les federacions esportives d’activitats subaquàtiques, motonàutica i vela, i ADIN.

 

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, va exposar a tots els presents, i a la pròpia Consellera, un resum de la seva trajectòria durant els darrers anys, així com la creació del cicle de Formació Professional de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo, i els del 7 centres distribuïts per tot el litoral català.

logo maritima-de-Catalunya-2030-3

Guarner, també va explicar als presents els canvis del tendència del sector nàutic, de la propietat al lloguer, i va explicar el projecte d’ADIN del Registre d’Embarcacions Xàrter de Catalunya, https://registrexarter.adin.cat/

REGISTRE XÀRTER

Aquestes trobades, emmarcades dins l’àmbit de l’Estratègia Marítima de Catalunya, aniran tenir continuant,  i properament es portaran a terme quatre reunions al territori, de les que anirem informant, per parlar d’Economia Blava, com vàrem informar recentment a https://adin.cat/2020/02/13/blue-invest-day/

FIRA BLUE INVEST

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades