LES VENDES D’EMBARCACIONS AUGMENTEN D’UN 13,5 % DURANT EL MES DE FEBRER 2020 A TOT L’ESTAT

5-març-2020 | Estudis, estadístiques i informes

Comparteix:

– Barcelona, març 2020. Durant el període gener-febrer 2020 la matriculació d’embarcacions noves al conjunt de l’Estat ha augmentat en un 13,5%, passant de 527 a 598 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya, ha caigut en un -18,4%, respecte al mateix període, passant de 98 a 80 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant.

Desglossat per particulars i lloguer, al conjunt de l’Estat el mercat de particulars (llista 7a) ha augmentat d’un 8,1%, passant de 445 a 481 embarcacions matriculades, i el mercat de lloguer (llista 6a) ha augmentat d’un 42,7%, passant de 82 a 117 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha caigut d’un -5,6%, passant de 71 a 67 embarcacions i el de lloguer ha patit una davallada del -51,9%, passant de 27 a 13 embarcacions matriculades.

 

La Capitania de Palma, és la que més embarcacions ha matriculat amb 49 embarcacions, seguit de Bilbao amb 47, Barcelona amb 46, Alacant amb 45, Màlaga amb 41, Cartagena amb 34, Vilagarcia amb 33, A Coruña amb 29, Huelva i Vigo amb 24, amb completen les primeres posicions en el rànquing estatal.

 

Tipus d’embarcacions

Per tipus d’embarcacions, a nivell estatal, el major increment correspon a les embarcacions semirrígides amb un 175,0%, seguides de les motos aquàtiques amb un 42,9%, de les embarcacions a vela amb un 0%, mentre que les embarcacions neumàtiques tenen un important retrocés d’un -33,3% i les embarcacions rígides amb d’un -35,2%.

 

Mercat d’embarcacions de segona mà

En quant al mercat de les embarcacions d’ocasió, es manté la tendència d’un increment en la venda de l’embarcació nova que fa que la d’ocasió vagi a la baixa.

Les dades del període Gener-Febrer reflecteixen un retrocés al conjunt de l’Estat d’un -7,7%, passant de 2.883 a 2.616 unitats venudes, mentre que a Catalunya, on ha hagut un retrocés en les matriculacions noves, hi ha hagut un petit augment d’un 1,1%%, passant de 558 a 564 embarcacions venudes en el període.

 

Declaracions

En opinió de Jordi Senties, President d’ADIN, “les dates de vendes i matriculacions a nivell estatal amb un creixement d’un 13,5 % son força positives i confiem que a nivell de Catalunya evolucionin favorablement en els propers mesos,”

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “des d’ADIN confiem en una ràpida evolució del sector de les embarcacions de lloguer i per això ADIN ha apostat per desenvolupar un Registre d’embarcacions Xàrter de Catalunya, per ajudar a les empreses del sector, minimitzant l’intrusisme i promovent la professionalització.”

Des d’ADIN, apostem per la Fira INICIA’T i confiem que aquesta contribuiexi a fomentar la pràctica dels esports nàutics, la nàutica d’iniciació i la vocació pels oficis del mar.

 

Per a mes informació:

NdP Evolució de les matriculacions Gener-Febrer 2020

Ranking Matriculaciones Embarcaciones Nuevas Enero-Febrero 2020

RANQUING NOVES I OCASIO CAT I OCASIO ESP Gener-Febrer 2020

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades