RD 8/2020, DE 17 DE MARÇ, AMB MESURES EXTRAORDINÀRIES SOCIALS I ECONÒMIQUES PER FER FRONT AL COVID-19

18-març-2020 | Ajuts i Subvencions, Reglamentacio i Normativa

El Consell de Ministres extraordinari, reunit ahir 17 de març, va aprovar una sèrie de mesures de caràcter extraordinari, tant en l’àmbit social com en l’econòmic, sota el paraigües d’un Decret-Llei, estructurat en:

 • 5 capítols
 • 43 articles
 • 9 disposicions addicionals
 • 3 disposicions transitòries
 • 10 disposicions finals
 • i 1 annex

De manera esquemàtica:

 • El capítol I articula una sèrie de mesures de suport a treballadors, famílies i col·lectius, que es vegin particularment afectats per les circumstàncies actuals.
 • El capítol II estableix les mesures de flexibilització dels mecanismes d’ajust temporal d’activitat per evitar acomiadaments.
 • El capítol III estableix diverses mesures de garantia de liquiditat per al sosteniment de l’activitat econòmica davant les dificultats transitòries conseqüència de la situació generada pel COVID-19.
 • El capítol IV estableix mesures de suport a la investigació sobre el COVID-19.
 • i el capítol V estableix mesures addicionals per permetre una resposta adient a la situació excepcional, entre les que destaca un règim particular per a la subscripció de convenis de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic relacionats en l’àmbit de la gestió de l’emergència sanitària causada pel coronavirus COVID-19.

 

En els propers dies, seguirem informant i donant detalls de les mesures concretes, en particular de les relatives al capítols I, II i III, que tracten sobre mesures de suport als treballadors, de flexibilització d’ajust temporal d’activitat i de mesures per garantir la liquiditat de les empreses.

 

Tota la informació al:

RD 8-2020, 17 març, mesures urgents extraordinaries COVID-19

 

Comparteix

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades