RD 8/2020, DE 17 DE MARÇ, AMB MESURES EXTRAORDINÀRIES SOCIALS I ECONÒMIQUES PER FER FRONT AL COVID-19

18-març-2020 | Ajuts i subvencions, Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

El Consell de Ministres extraordinari, reunit ahir 17 de març, va aprovar una sèrie de mesures de caràcter extraordinari, tant en l’àmbit social com en l’econòmic, sota el paraigües d’un Decret-Llei, estructurat en:

 • 5 capítols
 • 43 articles
 • 9 disposicions addicionals
 • 3 disposicions transitòries
 • 10 disposicions finals
 • i 1 annex

De manera esquemàtica:

 • El capítol I articula una sèrie de mesures de suport a treballadors, famílies i col·lectius, que es vegin particularment afectats per les circumstàncies actuals.
 • El capítol II estableix les mesures de flexibilització dels mecanismes d’ajust temporal d’activitat per evitar acomiadaments.
 • El capítol III estableix diverses mesures de garantia de liquiditat per al sosteniment de l’activitat econòmica davant les dificultats transitòries conseqüència de la situació generada pel COVID-19.
 • El capítol IV estableix mesures de suport a la investigació sobre el COVID-19.
 • i el capítol V estableix mesures addicionals per permetre una resposta adient a la situació excepcional, entre les que destaca un règim particular per a la subscripció de convenis de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic relacionats en l’àmbit de la gestió de l’emergència sanitària causada pel coronavirus COVID-19.

 

En els propers dies, seguirem informant i donant detalls de les mesures concretes, en particular de les relatives al capítols I, II i III, que tracten sobre mesures de suport als treballadors, de flexibilització d’ajust temporal d’activitat i de mesures per garantir la liquiditat de les empreses.

 

Tota la informació al:

RD 8-2020, 17 març, mesures urgents extraordinaries COVID-19

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades