ADIN demana accions de suport específiques per al sector nàutico-turístic

7-abr.-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Des d’ADIN, l’Associació d’empresaris d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics, volem expressar la nostra desaprovació, per insuficient, del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per a fer front al COVID-19, per, en general, els escassos ajuts al teixit empresarial, i, per cap mesura concreta, pel que fa a les activitats nàutico-turístiques.

Les mesures plantejades són insuficients per al nostre sector, i com a representants de les empreses nàutiques de Cataunya, volem expressar que busquem solucions i propostes que garanteixin la supervivència de les empreses del Sector Nàutico-Turístic, i que per aquest motiu, hem traslladat propostes específiques per al sector nàutic, que cumplementen la resta de mesures genèriques, perquè entre tots i de manera conjunta puguem buscar solucions a aquesta catàstrofe que ens ha colpejat tan durament.

Des de la setmana passada ens hem possat en contacte amb els responsables de Ports de la Generalitat i de les Autoritatats Portuàries de Barcelona i de Tarragona, i estem a l’espera de respostes concretes al respecte.

Les nostres propostes, totalment obertes a les seves consideracions, han estat:

PROPOSTES DE SUPORT:
– Mesures econòmiques de suport al lloguer dels locals i espais portuaris de les empreses nàutiques, durant tot el període d’inactivitat.
– Mesures econòmiques de suport al lloguer dels amarradors de les empreses nàutiques, durant tot el període d’inactivitat.

PROPOSTES D’EXECUCIÓ:
– En funció de la titularitat dels locals, espais i amarradors, podrien condonar total o parcialment els imports dels lloguers, mentre que si els locals, espais i amarradors estan concessionats per mediació d’algun Club Nàutic o Empresa privada, considerem que els Ports haurien de bonificar també aquests lloguers, sense que causi cap perjudici ni a les empreses nàutiques, ni tampoc als Clubs Nàutics ni de les Ports concessionats a Empreses privades.

Addicionalment, hem demanat també:
– La creació d’una taula de diàleg del nostre sector entre Professionals i Administracions Públiques.
– i La creació d’un fons de compensació per a imprevistos.

Així mateix, respecte a les línies d’ajudes a Autònoms i Pimes de manera general, també hem demanat el seu suport, per qué ens ajudin a demanar a la resta d’Administracions Públiques que siguin àgils per a poder sortir junts d’aquesta catàstrofe.

Seguirem informant !!!

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades