Des del passat 13 d’abril, es poden fer tasques de manteniment, reparació, construcció, trasllats i proves de mar

17-abr.-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

Com ja  us vàrem informar el passat dilluns 13 d’abril,

Finalitzen les mesures de restricció i la nàutica podrà reprendre part de la seva activitat industrial i empresarial a partir de dimarts 14 d’abril

 

NOTA ACLARATORIA DE LES ACTIVITATS AUTORITZADES: MOLT IMPORTANT LA SEVA LECTURA.

Recentment la Direció General de la Marina Mercant, ha emès una nota informativa ampliant les informacions ja publicades per ADIN, on s’indica que després de la decisió del Consell de Ministres del passat 10 d’abril, s’ha donat per finalitzada, a partir del dilluns 13 d’abril, la suspensió dels serveis no essencials i ha decretat la pròrroga de l’estat d’alarma, fins al pròxim 26 d’abril, declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març.

Sobre la base d’aquesta nova situació, es considera lícita la represa de l’activitat nàutica industrial i empresarial del sector de la nàutica d’esbarjo, amb subjecció al protocol d’higiene en els centres de treball, que segueixen sense obrir al públic, i sota els paràmetres exigits durant l’estat d’alarma, desenvolupant l’activitat mitjançant el teletreball en totes aquelles àrees en les quals sigui possible i recorrent a l’aïllament en cas de dubte per infecció.

Donada la naturalesa i necessitats que acompanyen al desenvolupament de les activitats industrials de reparació, construcció o manteniment d’embarcacions, artefactes  i vaixells d’esbarjo, s’aclareix que aquestes activitats han de comprendre les del seu trasllat per via marítima o terrestre i les corresponents proves de mar. Aquesta activitat s’haurà de dur a terme pel personal adscrit a l’empresa de manteniment o reparació (nàutiques, escars, drassanes) o per la tripulació habilitada i contractada a aquest efecte, fins a les instal·lacions on se situa aquest centre de treball.

En aquest mateix sentit, es va manifestar ja la nota aclaridora publicada per la DGMM de data 20 de març de 2020, en la qual es permetia expressament la navegació per motius professionals.

Al costat de l’anterior, en atenció a les necessitats derivades de la seguretat marítima durant l’estat d’alarma es consideren autoritzades, i han de realitzar-se amb normalitat, entre altres, les tasques d’acovardeixi (“achique”) de sentines i de revisió d’amarres o defenses de les embarcacions d’esbarjo mentre es troben amarrades en port, així com qualssevol altres que es precisi per a garantir el manteniment de l’embarcació.

 

Per això, s’insta a les empreses i les tripulacions encarregades de la vigilància i manteniment de les embarcacions d’esbarjo que es troben amarrades en les instal·lacions de Marines i Ports Esportius, perquè duguin a terme aquestes tasques, en tant que els propietaris d’aquelles no poden acudir encara a realitzar el seu manteniment.

Afegir, finalment, que la DGMM ha comunicat a les autoritats competents del  Ministeri de l’Interior, a fi de facilitar el normal desenvolupament de les activitats industrials de reparació, construcció o manteniment d’embarcacions, artefactes i vaixells d’esbarjo, inclòs el seu trasllat i la realització de proves de mar.

 

Seguirem informant!!!

ADIN-INFORMACIO-CORONA-VIRUS

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades