JA ES POT NAVEGAR A TOT L’ESTAT: Tota Espanya es troba ja en Fase 1 ó 2

25-maig-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals, Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

Des d’avui, dilluns 25 de maig, tota Espanya es troba en Fase 1 o 2, el que significa que ja es pot navegar a tota Espanya, amb les restriccions i les limitacions que ja vàrem comunicar, quan les primeres comarques de Tarragona vàren entrar en Fase 1.

Ara ja passat unes setmanes des de que el passat 28 d’abril de 2020 el Consell de Ministres va adoptar el PTNN, Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, que estableix els principals paràmetres i instruments per a la consecució de la normalitat. Aquest procés articulat en quatre fases, fase 0 a fase 3, ha de ser gradual i adaptable als canvis d’orientació necessaris en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques i de l’impacte de les mesures adoptades.

L’objectiu fonamental del citat Pla per a la transició és aconseguir que, preservant la salut pública, es recuperi gradualment la vida quotidiana i l’activitat econòmica, minimitzant el risc que representa l’epidèmia per a la salut de la població i evitant que les capacitats del Sistema Nacional de Salut es puguin desbordar.

Veient la possitiva evolució de la situació des del Govern de l’Estat s’aposta per reduïr els tempos i aconseguir que, a més tardar, l’1 de juliol, el sector turístic, pugui estar totalment operatiu, dintre la nova normalitat. I sembla que anem per molt bon camí!!!

Per tant ja es permet la navegació d’esbarjo, així com la pesca esportiva des d’embarcació, dins de cada “regió sanitària” i fins a un màxim de 12 milles de distància del Port Base; això sí, amb una ocupació màxima del 50% de les places homologades al vaixell, excepte si tots residents en el mateix domicili que podràn navegar fins a 10 persones i sempre amb un màxim de 10 persones per embarcació en tots els casos.

 

AMPLIACIÓ DE NOTÍCIA

Tant el dissabte com el diumenge s’han publicat en el BOE diverses Ordres SND que modifiquen Ordres anteriors per a actualitzar-les amb la fase II del Pla de Transició, sense que en cap d’elles es faci referència a les activitats que són competència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i en concret amb la represa de les pràctiques de navegació i la formació teòrica presencial, així com les noves condicions per a la navegació d’esbarjo.

D’acord amb l’article 6 del Reial decret 537/2020, de 22 de maig, pel qual es prorroga l’estat d’alarma, el ministre de Sanitat es designa com a única autoritat competent en el període corresponent a la nova pròrroga i per tant totes les Ordenis relatives a les fases de transició ha de publicar-les el Ministeri de Sanitat.

Divendres passat la DGMM va enviar la proposta d’inclusió dels articles sobre nàutica d’esbarjo, incloent les peticions d’ADIN, al Ministeri de Sanitat, però no han volgut incloure’l en alguna de les seves ordres. Des de la DGMM s’esta intentant que en els pròxims dies aprovin alguna Ordre específica per a les qüestions que tenim pendents en el Ministeri, però de moment no sabem res més.

En la fase II estava previst un increment en el nombre de persones permès a bord durant la navegació d’esbarjo i es permetia l’inici de les pràctiques a les escoles nàutiques, amb una limitació en el nombre d’alumnes abordo, i es permetia igualment reprendre les classes presencials de les escoles, mantenint en tots els casos les mesures d’higiene i distanciament social.

De moment, i mentre no s’hagi publicat una Ordre SND o TMA, o per part de la Comunitat Autònoma corresponent s’hagi publicat algun criteri específic sobre aquest tema, entenem que només es poden realitzar aquelles activitats nàutiques que ja estaven autoritzades en la fase 0 i 1, com ara la navegació d’esbarjo amb 50% de persones a bord, les visites a les embarcacions per a labors de seguretat i manteniment i les classes teòriques en línia per a la formació d’alumnes que opten a l’obtenció de titulacions nàutiques.

Quan sapiguem alguna cosa més o es publiqui alguna Ordre que modifiqui aquests criteris per a adaptar-los a la fase II us els comunicarem.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades