Amb motiu del dia mundial dels Oceans, la Generalitat presenta l’informe Una Mar de Canvis

9-juny-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

El passat 8 de juny, amb motiu del dia mundial dels Oceans, la Generalitat presenta l’informe Una Mar de Canvis, elaborat per CADS, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

L’acte va estat presidit per l’Hble. Teresa Jordà i Roura, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per l’Hble. Bernat Solé i Barril, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i pel  Sr. Ramon Roca i Enrich, president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

Seguidament, van presentar l’informe UNA MAR DE CANVIS la Sra. Isabel Pont Castejón, exconsellera del CADS i ponent de l’informe i la Sra. Puri Canals i Ventín, consellera del CADS i ponent de l’informe.

Seguidament, el Sr. Sergi Tudela Casanovas, director general de Pesca i Afers Marítims. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va explicar com incideixen les recomanacions de l’informe en l’acció del Govern i el Sr. Josep Lluís Pelegrí, director de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i membre del Consell Rector de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) va informar sobre el rol de l’acadèmia i les entitats de recerca en la governança marina.

Per obrir el debat, a la Fila O, varen participar el Sr. Antoni Abad (president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors), el Sr. Josep Lloret (director de la Càtedra Oceans i Salut – UdG), el Sr. Miquel Martí (director del Museu de la Pesca de Palamós), la Sra. Mireia Mayolas (cap de l’Àrea d’Educació i Activitats del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona) i el Sr. Miquel Guarner (secretari general de l’Associació d’Indústries Nàutiques).

Guarner, va explicar que l’economia blava es transversal i que afecta a molts departaments de la nostra administració, i que  s’hauria de gestionar des d’una perspectiva interdepartamental, adherint-se a la petició del Sr. Antoni Abad, de la creació d’una Conselleria transversal d’Afers Marítims.

 

Podeu descarregar l’informe i el programa de la Jornada:

INFORME UNA MAR DE CANVIS

JORNADA PRESENTACIO UNA MAR DE CANVIS

 

 

 

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades