Noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

30-oct.-2020 | Ajuts i subvencions, Notícies del Clúster

Comparteix:

RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Avui divendres 30 d’octubre, s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, que podeu descarregar aquí

El mateix 29 d’octubre, ja vàrem avançar el resum de les noves mesures a partir del 30 d’octubre ,

Arran de la publicació al DOGC, hem mantingut diferents converses amb responsables de la Generalitat per tal d’intentar aclarir com pot afectar aquesta resolució a les diferents activitats nàutiques.

CONCLUSSIONS:

Hem d’aplicar el “seny” ens han dit, i així ho hem fet. I desprès d’analitzar amb deteniment la resolucio, hem constatat que no hi ha cap regulació especifíca que limiti CAP activitat nàutica.

Exemples:

  • Les embarcacions turístiques que transporten passatgers no estan subjectes mes enllà de les resolucions que regulen el transports de viatgers, com el metro, tren, i per tant podran continuar fer les seves sortides/rutes al no haver cap resolució contrària.
  • Les embarcacions de Xàrters, Clubs de Navegació i Acadèmies Nàutiques, d’igual manera que podem llogar un cotxe o un taxi a Barcelona, podem llogar una embarcació, amb o sense patró, i també podem anar a les acaèmies a fer les classes teòriques, així com les pràctiques de navegació. Aquí, cal afegir, que al mar no existeixen municipis, ni altres límits, més enllà de les 3 províncies marítimes/capitanies marítimes i, per tant, no hi poden haver restriccions a la navegació, més enllà de les atribucions que es tinguin atorgades, per l’embarcació i per la titulació del patró.

En la meva modesta opinió, l’únic inconvenient és el relatiu a com hi accedeixen els usuaris al mar, ja sigui a les platges o al ports esportius. La resolució determina que des de les 6h. del divendres fins a les 6h. del  dilluns no es pot sortir del propi municipi. A excepció de pràctiques esportives que podem desplaçar-nos al municipi limítrof. ¿Que entenem amb això? Doncs, que si per exemple, vius Barcelona i tensa l’embarcació al Port Olímpic, no hi ha cap limitació a la navegació, i si tens l’embarcació al Port Fòrum (a Sant Adrià de Besós limítrof amb Barcelon) tampoc hi hauria cap inconvenient ja que aniriem a fer esport. Per acabar, entre les 6 h. del dilluns i les 6h. del divendres, amb certes limitacions, ens podem moure per tota Catalunya, amb lo que podrem accedir a la nostra embarcació allà on sigui.

Caldria afegir també que la limitació a 6 persones, no és d’aplicació ni a les escoles ni al trasnports de passatgers.

I que un cop a bord de l’embarcació, els límits entre municipis despareixen ja que al mar, com hem dit no existeixen.

 

 

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades