Noves estratègies de la CE pel turisme segur i sostenible

13-abr.-2021 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Fa uns dies, es va dur a terme una reunió on el Parlament Europeu va aprovar amb gran majoria el seu informe sobre l’establiment d’una estratègia per al turisme sostenible. Els eurodiputats van demanar diverses mesures amb el fi que el turisme pugui ser més net, segur i sostenible, així donç suport a la recuperació del sector.

L’informe de la comissió europea explica l’impacte de la pandèmia en el sector turístic i proposa una àmplia gamma de mesures amb l’objectiu de que el turisme sigui més respectuós amb el medi ambient, diversificat i resistent a la crisi. Es demana als països de la UE l’aplicació de criteris comuns i coordinats per a la seguretat dels viatges, inclòs un certificat de vacunació comuna. L’informe proposa la creació d’un segell de certificació d’higiene de la UE i d’una Agència de Turisme de la UE. En conjunt, pretén l’ambició d’una Unió Europea del Turisme.

La EBI ha estat en contacte amb els principals eurodiputats i els seus aliats per a realitzar aportacions que reflecteixin les necessitats del sector. Finalment, diversos punts clau que la EBI ha defensat han trobat el suport de tots els partits.

  • Desenvolupament de les iniciatives per al turisme nàutic i costaner en relació amb el reconeixement de les qualificacions dels patrons.
  • Les normes sobre l’IVA de les embarcacions.
  • Els ports esportius i els ancoratges, per a fer front a l’estacionalitat i promoure les rutes transfrontereres, com una xarxa de rutes per al turisme nàutic.
  • Col·laboració amb les associacions del sector.
  • Donar suport financer a l’organització d’esdeveniments, fires congressos de turisme comercial.

 

Descarrega l’ informe comissio europea sobre estrategia de turisme sostenible

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades