Delta Ebre Port aposta pel turisme de proximitat en les rutes de xàrters nàutics pels ports ebrencs

14-abr.-2021 | Notícies del sector

Comparteix:

• Delta Ebre Port dona a conèixer les dues rutes de xàrters nàutics pels ports ebrencs i la destinació Terres de l’Ebre via xarxes socials, a través del blog d’Allende los mares, amb l’objectiu de captar turisme de proximitat

• L’acció vol promoure l’arribada de turisme nàutic a la costa ebrenca que busqui una activitat a l’aire lliure, en un entorn reserva de la biosfera i amb totes les mesures de seguretat

La marca Delta Ebre Port contínua la seva aposta per l’arribada dels viatgers de xàrter nàutic per tal d’ajudar a promoure el teixit econòmic local, els comerços, els restaurants, les visites turístiques i les activitats esportives i d’oci. En un mercat internacional molt tocat per la pandèmia, les seves línies estratègiques van dirigides a la captació d’un turisme de proximitat que vulgui navegar en embarcacions de lloguer o xàrters nàutics pels ports ebrencs i conèixer a fons la destinació, fent una activitat a l’aire lliure, en un entorn que és reserva de la biosfera i amb totes les mesures de prevenció, protecció i seguretat.

En aquest marc estratègic, s’ha fet una acció en col·laboració amb la Paula, la bloguera d’Allende los mares que ha fet una travessia amb veler durant una setmana pels ports ebrencs. La travessia ha permès aquesta influencer descobrir cales, restaurants, practicar esports aquàtics, fer observació d’ocells, anar en bici pel Delta i visitar àmpliament el territori. La travessia ha estat gravada en vídeos que s’han donat a conèixer a través de les xarxes socials, convertint-se en una prescriptora de la destinació. Us compartim l’enllaç al vídeo fet de la travessia https://youtu.be/AcuwINKbVcQ

 

Dos itineraris de xàrters nàutics

El port de la Ràpita encapçala l’activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.825 amarradors esportius. Aquest és el port base de les rutes de xàrters nàutics que hi ha als ports ebrencs. L’itinerari nord transcorre pels ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l’itinerari sud va des del port de les Cases d’Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló, com ara Vinaròs, Benicarló, Peníscola fins a les illes Columbretes. Rutes incloses a la Guia nàutica de les Terres de l’Ebre feta per Delta Ebre Port per promoure els xàrters nàutics.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes ha valorat la nova acció promocional dels xàrters nàutics i ha dit que “el port de la Ràpita lidera l’activitat nàutica a la demarcació, un posicionament que l’ha convertit en port base de les rutes de xàrters pels ports ebrencs”. Gómez Comes ha afegit “Delta Ebre Port ha fet seves les paraules renovació o innovació des de l’inici de la pandèmia i ha sabut adaptar-se a la nova realitat”. El director de Ports ha posat en valor aquesta promoció: “L’acció feta a les xarxes socials vol captar turisme de proximitat, crear sinergies amb el sector del xàrter nàutic i continuar treballant pels nostres ports i pel país”.

El port de la Ràpita se situa com el port base de totes les rutes, ja que és un punt estratègic per als xàrters nàutics, per la seva ubicació i la singularitat del seu entorn. La Ràpita té el port esportiu més gran de la zona i la seva localització permet que es navegui i es duguin a terme esports nàutics durant tot l’any. En aquest sentit, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destaca que “la comunió que conforma Delta Ebre Port continua treballant en la màxima intensitat per promocionar la Ràpita i les Terres de l’Ebre com un dels ports de referència en xàrters nàutics per les instal·lacions portuàries que tenim i la nostra ubicació geogràfica immillorable”. Caparrós afegeix que “estem molt prop de les Illes balears i això és un potencial que hem d’aprofitar en la dinamització i promoció del nostre destí, i amb el llançament d’aquesta campanya promocionem el territori com un destí de xàrters nàutics”.

Les Terres de l’Ebre són una destinació nova en aquest sentit, la seva varietat orogràfica del litoral, amb les cales de la costa de l’Ametlla i l’Ampolla, les badies del Delta, i la connexió al cap al País Valencià des de la Ràpita i les cases d’Alcanar, per anar a les Columbretes o Peníscola conformen una proposta molt atractiva pel que fa a la navegació i el paisatge. L’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch, ha comentat que: “Veiem el turisme nàutic com una oportunitat en aquests moments, perquè és una proposta de turisme segura que té una tendència creixent en el mercat”. Folch ha afegit: “És un perfil de turista que encaixa perfectament amb l’estratègia de desenvolupament del turisme sostenible de la Destinació”.

 

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades