Catalunya comença avui, 26 d’abril, la desescalada flexibilitzant les restriccions

26-abr.-2021 | Notícies Generals, Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

El govern aixeca el confinament comarcal, recupera les classes presencials al batxillerat i permet la reobertura de la restauració en els centres comercials, entre altres mesures

El govern de la Generalitat en funcions ha anunciat que des d’avui, 26 d’abril, s’aixeca el confinament comarcal a Catalunya i es relaxaran altres restriccions.

En l’àmbit educatiu, el batxillerat recupera les classes presencials i es permet la reobertura de la restauració als centres comercials, entre altres canvis. Aquestes mesures tindran una vigència de set dies, fins al 3 de maig. No obstant això, Vergés ha subratllat que cal mantenir la prudència: “Flexibilitzem algunes restriccions que ens permeten avançar, però amb molta precaució per no fer passos enrere”, ha dit.

Degut a la bona evolució del pla de vacunació i a la caiguda dels contagis, de les morts i dels ingressos a les UCI, entren en vigor les següents mesures:

  • Adeu al confinament comarcal
  • Canvis a la restauració: reobren els locals de centres comercials
  • Pel que fa al comerç, es permet l’obertura de les botigues sense límit de superfície, i s’elimina per tant la restricció dels 800 metres quadrats.
  • Classes 100 % presencials al batxillerat i els cicles formatius
  • L’aforament de gimnasos i centres de culte, al 50 %

 

Per a més informació podeu descarregar la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya:

RESOLUCIO GENCAT 1178 NOVES MESURES COVID-19 ABRIL 2021

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades