ECONOMIA BLAVA SOSTENIBLE

18-maig-2021 | Notícies Generals

Comparteix:

Un nou enfocament per a una economia blava sostenible a la UE.

L’acord verd europeu i el pla de recuperació d’Europa definiran l’economia europea durant molts anys, o fins i tot dècades. I l’economia blava de la UE és fonamental per a tots dos esforços. L’economia blava no només s’hauria d’adherir, com qualsevol altre sector, al Tracte Verd Europeu. També és indispensable per assolir els objectius ambientals i climàtics de la UE. Al cap i a la fi, l’oceà és el principal regulador del clima que tenim. Ofereix energia neta i ens sosté amb oxigen, aliments i molts recursos crítics. Simplement no hi pot haver verd sense el blau.

Per incorporar completament l’economia blava al Tracte Verd i a l’estratègia de recuperació, la Comissió ha adoptat un nou enfocament per a una economia blava sostenible a la UE.

Objectius
L’agenda detallada de l’economia blava hauria d’ajudar a assolir els objectius del Tracte Verd Europeu i complementar altres iniciatives recents de la Comissió sobre biodiversitat, alimentació, mobilitat, seguretat, dades i molt més.

Per exemple
l’economia blava contribueix a la mitigació del canvi climàtic mitjançant el desenvolupament d’energies renovables en alta mar, descarbonitzant el transport marítim i ecologitzant els ports farà que l’economia sigui més circular renovant els estàndards per al disseny d’equips de pesca, per al reciclatge de vaixells i per la desactivació de plataformes marines desenvolupar infraestructures verdes a les zones costaneres ajudarà a preservar la biodiversitat i els paisatges, tot beneficiant el turisme i l’economia costanera

Accions
Més que un pla d’acció exhaustiu, el nou enfocament proporciona coherència entre els sectors de l’economia blava, facilita la seva convivència i busca sinergies a l’espai marítim, sense danyar el medi ambient. També subratlla la necessitat d’invertir en recerca, competències i innovació.

Documents

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades