NOVA DATA 19 DE JULIOL – ACTE PRESENTACIÓ ACCIÓ NETEGEM ELS PORTS

15-jul.-2021 | Estudis, estadístiques i informes, Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Drons aquàtics, el nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans

Marina Badalona és el primer a posar-lo en marxa amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i en el marc d’una campanya que impulsa el Clúster Nàutic Català i en la qual està previst que participin més endavant una dotzena de ports

L’acte de presentació i prova pilot del nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans amb drons aquàtics es durà a terme el proper dilluns 19 de juliol a les 11:00h a l’esplanada de la rampa de Marina Badalona amb la presència de diverses autoritats, com l’alcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol.

Amb la participació de:

  • Xavier García Albiol, alcalde de Badalona
  • Imanol Sanz, gerent del Port de Badalona
  • Miquel Guarner, secretari general del Clúster Nàutic Català
  • Representant de la Generalitat de Catalunya

 

Conscients de la importància de la preservació del medi marí, el Clúster Nàutic Català ha engegat l’acció ‘Netegem els ports‘, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua de la totalitat dels ports de Catalunya en un període de quatre anys. Per complir aquest termini, la iniciativa té previst netejar dotze ports cada any (4 de Girona, 4 de Barcelona i 4 de Tarragona) durant els mesos de maig i juny.

El Port de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, ha estat el primer a sumar-se a aquesta iniciativa, i realitzarà la prova pilot el pròxim el pròxim dilluns 19 de juliol en un acte públic on es preveu que hi assisteixin algunes autoritats, com l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, així com diversos mitjans de comunicació per donar-ne cobertura.

La recollida de residus es durà a terme amb el dron aquàtic fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean, finalista en una de les edicions dels Premis Innovació del sector nàutic, impulsats pel Clúster Nàutic Català. Es tracta d’una embarcació amb buc de catamarà que funciona amb motor elèctric amb bateries i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d’aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos.

Per a més informació podeu consultar el díptic següent:

diptic210x210-netegemelsports.pdf (1)

 

 

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades