Marina Badalona, primer port a Catalunya en posar en marxa un sistema de recollida de residus amb drons aquàtics

19-jul.-2021 | Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

L’acció ha tingut lloc avui amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i la presència de diverses autoritats, com l’alcalde de Badalona Xavier García Albiol, el subdirector general de ports i aeroports de la Generalitat de Catalunya Francesc Macias i el secretari general del Clúster Nàutic Català Miquel Guarner.

La iniciativa s’emmarca en la campanya ‘Netegem els ports’ que impulsa el Clúster Nàutic Català, en la qual està previst que participin una dotzena de ports

Badalona, 19 de juliol de 2021.- El Port de Badalona ha estat el primer a posar en marxa un nou sistema de recollida de residus als ports catalans, impulsat pel Clúster Nàutic Català. L’acte de presentació i la prova pilot han tingut lloc avui amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i la presència de diverses autoritats, com l’alcalde de Badalona Xavier García Albiol, el subdirector general de ports i aeroports de la Generalitat de Catalunya Francesc Macias i el secretari general del Clúster Nàutic Català Miquel Guarner.

Conscients de la importància de la preservació del medi marí, el Clúster Nàutic Català ha engegat l’acció ‘Netegem els ports’, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua dels ports de Catalunya en un període de quatre anys. Per complir aquest termini, la iniciativa té previst netejar dotze ports cada any (4 de Girona, 4 de Barcelona i 4 de Tarragona) els mesos anterior a la temporada nàutica.

La recollida de residus es duu a terme amb el dron aquàtic fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean, finalista en una de les edicions dels Premis Innovació del Sector Nàutic, impulsats pel Clúster Nàutic Català. Es tracta d’una embarcació amb buc de catamarà que funciona amb motor elèctric amb bateries i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m² de làmina d’aigua o un volum de 780 m³ per hora de treball a 2 nusos.

Miquel Guarner, secretari general del Clúster Nàutic Català, afirma que “tant els afeccionats a la pràctica d’activitats nàutiques com els professionals del sector sentim passió per la mar i volem tenir cura d’ella, motiu pel qual des del Clúster Nàutic Català i amb el suport de les empreses i entitats col·laboradores engeguem aquesta acció a quatre anys vista amb la voluntat de fer la nostra contribució a la preservació del medi marí”.

Per la seva banda, tant l’alcalde de Badalona Xavier García Albiol com el sotsdirector general de ports i aeroports de la Generalitat de Catalunya Francesc Macias “han destacat la iniciativa pel seu caràcter innovador, la seva aposta per les energies renovables i també per l’efectivitat que pot tenir en la neteja dels residus superficials en ports com Marina Badalona.”

 

Sobre el Clúster Nàutic Català:
El Clúster Nàutic Català és una entitat creada el 1969 com a Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) que treballa per a la promoció de l’activitat nàutica a Catalunya. Està formada per més d’un centenar d’empreses i organitzacions i té com a objectius la divulgació de la nàutica d’iniciació i l’oci actiu al mar a través d’un model de creixement sostenible com a base per a assegurar el futur del sector.
www.clusternautic.cat

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou
Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 · info@monmar.net

 

Descarrega la nota de premsa: 

Català: Ndp_Netegem_els_ports_juliol2021

Castellà: Ndp_Limpiamos_los_puertos_julio2021

 

 

 

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades