NOTA DE PREMSA – ACTE LLIURAMENT DISTINCIONS SOCIS HONOR 2021 Octubre 2021

18-oct.-2021 | Notícies del Clúster, Notícies Generals, Salons i fires nàutiques

Comparteix:

LLIURAMENT DE LES DISTINCIONS DE SOCIS D’HONOR 2021 A ENRIC ALSINA DE NAUTICA PALAMOS, A CONCHA MORENILLA I ENRIC PENALBA DE COMERCIAL SKUALO I A MIQUEL NICOLAU DE ASTILLEROS NICOLAU.

I presentació de la nova imatge i projectes del Clúster Nàutic Català, la convocatòria de la 7ª Edició dels Premis a la Innovació en el sector nàutic i la Campanya Netegem els Ports 2022

Barcelona, Octubre 2021. Desprès d’un any d’impass, la Junta Directiva del renovat Clúster Nàutic Català va atorgar les distincions com a socis d’Honor de l’entitat en reconeixement a la seva trajectòria personal i professional a ENRIC ALSINA DE NAUTICA PALAMOS, A CONCHA MORENILLA I ENRIC PENALBA DE COMERCIAL SKUALO I A MIQUEL NICOLAU DE ASTILLEROS NICOLAU.

L’acte va comptar amb la participació del Srs. Lluís Juncà, director general d’innovació i emprenedoria, Luis Conde, president del Saló Nàutic, Amadeu Núñez i Miquel Guarner, respectivament president i secretari general del Clúster Nàutic Català.

  • ENRIC ALSINA va ser el principal impulsor de NÀUTICA PALAMÓS que va ser fundada el 1974 en un petit taller dins de la població de Palamós. En aquests inicis la seva vocació era el donar servei a la petita flota d’embarcacions d’esbarjo, així com a la important flota pesquera i només disposava d’una petita botiga d’uns 50 m2 a la veïna població de Sant Antoni de Calonge. Progressivament, es van anar concentrar en la flota d’esbarjo i va anar creixent fins arribar a ser una de les principals nàutiques, tant de Catalunya com de tot l’estat.Enric ha dedicat a l’empresa la pràctica totalitat de la seva trajectòria professional fins a la seva jubilació i des de fa uns anys el negoci es regentat pel seu fill Mario, sent distribuïdors de marques com SEA RAY, ZODIAC,  QUICKSILVER, CHRIS CRAFT, CANTIERI MIMI, INVICTUS YACHTS i SACS MARINE.
  • CONCHA MORENILLA I ENRIC PENALBA van ser els fundadors de COMERCIAL SKUALO I TALLERES NÀUTIC, juntament amb el seu germà Rafel Penalba. Skualo va ser el principal impulsor de la nàutica arrastrable i d’iniciació a Catalunya i des de les seves instal·lacions al carrer Aragó i del seu taller al Port Vell, van arribar a sortir cada any centenars de petites embarcacions i remolcs, dedicant-se des de 1975 a la nàutica esportiva.Malauradament cap dels tres es troben ja entre nosaltres i l’empresa continua de la ma de Rafel i Jordi Penalba, principalment amb la distribució en exclusiva per Catalunya de les marques Tiger Ribs i de Yamaha per Barcelona.
  • MIQUEL NICOLAU ALTÉS és la tercera generació de ASTILLEROS NICOLAU que ser creada a Tortosa el 1917 al rebre l’encàrrec de construir un vaixell de càrrega de gran tonatge, amb el nom de “Teresa” i, posteriorment,  la drassana es va traslladar a Sant Carles de la Ràpita on ja porta més de 100 anys.  Miquel  Nicolau Altés, va aprendre l’ofici del seu pare i tota la vida ha treballat en la construcció naval, on als anys 80 va decidir fer un gran canvi que va generar gran reticència dels pescadors i professionals de la zona, donant un gir a la seva carrera i un pas de gegant per començar a construir embarcacions de polièster reforçat amb fibra de vidre, sent pioner a tot el territori en construir embarcacions de pesca amb aquest material desconegut en el sector fins llavors.Ja jubilat, actualment dirigeix la drassana el seu fill Miquel, 4ª generació.

Amb anterioritat Amadeu Núñez i Miquel Guarner, van presentar un vídeo corporatiu amb la nova imatge i projectes de l’entitat, la convocatòria de la 7ª  Edició dels  Premis  a  la  Innovació  en  el  sector nàutic, que ja porta més de 60 projectes presentats en les 6 edicions precedents i la Campanya Netegem els Ports que s’ha ficat com a objectiu pel 2022 fer la neteja de 12 ports catalans, 4 de cada província i continuar així durant uns anys per tal fer la totalitat dels ports catalans en 4 anys.

Declaracions

En opinió de Lluís Juncà, director general d’innovació i emprenedoria, “el sector nàutic català travessa per un bon moment i té molt de futur, degut en bona mesura al bon comportament de la demanda, així com també al alt grau d’innovació que les empreses aporten al mercat, com es veu pel gran nombre de projectes presentats fins ara als premis a la innovació en el sector nàutic del Clúster Nàutic Català”

Descarrega la nota de premsa en català: NdP ACTE LLIURAMENT DISTINCIONS SOCIS HONOR 2021 – Octubre 2021

Descarrega la nota de premsa en castellà: NdP ACTO ENTREGA DISTINCIONES SOCIOS HONOR 2021 – Octubre 2021

Si vols conèixer el llistat complet dels socis d’honor descarrega el següent document:

SOCIS D’HONOR

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades