CA EN ES

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’ Avantprojecte de la Llei del mar – Participa gencat

26-gen.-2022 | Notícies Adin, Notícies Generals, Notícies Nàutiques, Reglamentacio i Normativa

Recentment el Govern ha aprovat la MEMÒRIA PRELIMINAR DE L’AVANTPROJECTE DE LLEI DEL MAR i tot just s’inicia la consulta pública que s’ha publicat al següent enllaç:

https://participa.gencat.cat/processes/llei-mar

La consulta té per objecte conèixer la millor manera de dur a terme l’actualització de la normativa sectorial catalana en matèria d’activitats marítimes i medi marí, i assolir la participació i corresponsabilitat en la configuració de les polítiques marítimes i afers marítims i garantir un procés participatiu el més ampli possible així com de conèixer l’opinió pública i recollir propostes sobre quin ha de ser el contingut de la Llei del mar per poder garantir el desenvolupament sostenible de l’economia blava en uns ecosistemes plenament funcionals i, tanmateix, conèixer efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment i que es consideri no s’hagin posat en relleu en la memòria preliminar.

Durant el procés de creació d’una norma, hi ha dos moments en què els ciutadans i les entitats podem participar:

A la primera fase, s’obren “les consultes públiques” el Govern, abans d’iniciar l’elaboració de la norma, consulta sobre l’oportunitat i els aspectes més rellevants a regular de la matèria en qüestió. En aquesta fase inicial, esperem que ens feu arribar el vostre parer abans del 17 de març,  per valorar la necessitat de regular d’aquesta matèria, i fer aportacions sobre quins aspectes cal tenir en compte a l’hora de fer-ho.

Posteriorment, quan el Govern ja ha redactat un primer text/esborrany de la norma, l’obre a la ciutadania per millorar-ne el redactat i el contingut i es en aquesta fase, que us tornarem a demanar les vostres aportacions i comentaris sobre l’esborrany de norma abans de la seva aprovació definitiva.

En paraules de Teresa Jordà, Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, “Una llei que impulsarà l’economia blava sostenible, la descarbonització dels sectors marítims, la recerca i la innovació, i la conservació i protecció del medi i la biodiversitat marina

Comparteix

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades