El Gobierno actualitza la normativa de Marina Mercant, de Navegació Marítima i de Ports de l’Estat

2-març-2022 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals, Reglamentacio i Normativa

Comparteix:

El Consell de Ministres, en la seva reunió dia 1 de març de 2022 i a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha aprovat la Llei de Modificació del Text Refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant i la Llei de Navegació Marítima amb l’objectiu d’actualitzar les normes que regeixen el transport marítim espanyol a la regulació internacional i europea i adaptar-les a les noves necessitats del transport marítim.

La modficació de la Llei, afecta a diversos àmbits nàutic-marítims, però en el convenient a NÀUTICA D’ESBARJO:

  • Es crea el nou Registre Especial de Vaixells i Embarcacions d’Esbarjo per a aquells que siguin objecte d’explotació comercial. Les oficines de gestió es troben en les Capitanies Marítimes de Ceuta i Melilla i la seva finalitat és afavorir el pavelló espanyol d’aquest important sector.
  • Desapareix el règim obsolet d’importació i exportació de vaixells i, en el seu lloc, es dona substantivitat pròpia a la navegació d’esbarjo. En aquest sentit, els vaixells o embarcacions d’esbarjo abanderats en altres Estats, però els titulars dels quals resideixin a Espanya, estaran subjectes a les normes nacionals de seguretat i de protecció del medi marí.
  • Es preveu un règim simplificat d’inscripció en el Registre de Vaixells i Empreses Navilieres per a embarcacions d’esbarjo i per a motos nàutiques, amb l’objectiu d’acabar amb la disparitat de formes d’inscripció existents en l’actualitat.

Adjuntem aquí, la nota de premsa emesa pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), i que ens ha estat traslladada des de la Direcció General de la Marina Mercant.

AMPLIAREM INFORMACIÓ, en els pròxims dies, tan aviat com aquesta modificació sigui publicada en el BOE.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades