LES DONES I EL MAR, FELIÇ DIA DE LA DONA!

7-març-2022 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Des del Clúster Nàutic Català volem commemorar El Dia Internacional de la Dona, 8 de març, un símbol de la lluita que les dones a tot el món han tingut amb la finalitat d’obtenir igualtat i drets. També és un recordatori del molt que falta per fer.

Per això recordem amb una petita menció a Eulàlia Carbonell, Eliseu Carbonell i al Museu Marítim de Barcelona per la seva edició i llançament del llibre Les Dones i el Mar, treball de recerca i investigació guanyador del XII Premi de Recerca Ricart i Giralt, que posa llum al paper que històricament han tingut les dones en la comunitat del litoral català, tan poc estudiat.

Aquest llibre ens apropa al paper rellevant de les dones en les comunitats assentades al litoral, tant en l’àmbit social i econòmic, com a escala simbòlica i cultural. En els darrers anys, tant des de les institucions museístiques i acadèmiques com des de la societat civil, s’han dedicat esforços a conèixer i valorar el patrimoni marítim del nostre país. Tot i així, el paper de la dona en l’àmbit marítim català és encara poc conegut. Aquest estudi proposa una aproximació al tema a partir de tres grans àmbits: el valor del rol de les dones en les societats pesqueres tradicionals, les imatges culturals que associen la dona i el mar, i la visió actual de dones que estan vinculades al mar des de diversos vessants com el científic, laboral, esportiu, de viatges.

Adjuntem el document a continuació amb el contingut del llibre: Les Dones i el Mar:

LES DONES I EL MAR. Eulàlia Carbonell i Eliseu Carbonell

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades