MODELS DE NEGOCI I ESTRATÈGIES EN ELS PRÒXIMS ANYS: INFORME DIANA d’ACCIÓ

16-març-2022 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Us adjuntem l’informe Diana de tendències tecnològiques d’ACCIÓ. Una eina al servei de les empreses per identificar les tecnologies que condicionaran la seva estratègia i models de negoci en els pròxims anys. En un món global, les mega-tendències com el canvi climàtic, la reindustrialització o l’escassetat de recursos tindran un impacte molt gran en les tecnologies que acabin esdevenint més rellevants.

A tot això, la diana de tendències tecnològiques ha identificat 50 tecnologies repartides en 13 àmbits per analitzar les que tindran més valor el 2025. Totes elles estan segmentades en quatre eixos estratègics: la societat digital, la resiliència industrial, la transformació verda i la salut. En el camp dedicat a la digitalització i la nova economia digital, cal destacar tecnologies com la internet de les coses, la fotònica, el núvol o la intel·ligència artificial.

En la resiliència industrial apareixen els vehicles elèctrics i autònoms, els drons, l’automatització, o els semiconductors, entre d’altres. Per altra banda, en el camp de la transformació verda destaquen l’energia neta, l’economia blava, les tecnologies del cicle de l’aigua, l’hidrogen o les smart cities; i en la salut cal posar en relleu la salut digital, la biologia sintètica o els nous dissenys de medicaments.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades