Barcelona, nova seu de la 37 Copa América de Vela a 2024.

31-març-2022 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals, Salons i fires nàutiques

Comparteix:

Des del Clúster Nàutic Català us volem informar de l’elecció de la nova seu per a la Copa América de Vela 2024, Barcelona!!!

Com ja va comunicar el Emirates Team New Zealand, equip defensor del títol, i el Royal New Zealand Yacht Squadron, la ciutat comtal acollira la gran Copa América de Vela 2024, seleccionada per la qualitat de les instal·lacions del port, la diversitat d’espais destinats a la competició, l’experiencia de la ciutat a l’acollir grans esdeveniments esportius, la seva afició als esports nàutics i l’oferta formativa i d’oci que prové.

El suport econòmic de les institucions Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona i l’aportació de un gran grup d’inversors privats, han sigut determinants per a l’elecció de Barcelona com a seu.

Es tracta de l’esdeveniment esportiu més seguit pel públic i que més diners mou després d’un mundial de futbol o uns Jocs Olímpics i pot tenir a la ciutat un impacte d’uns 1.000 milions de dòlars, segons el Govern, a més d’ajudar a potenciar la imatge internacional de Barcelona i Catalunya. La prova costarà uns 70 milions d’euros finançats des de la col·laboració entre sector públic i privat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va destacar que es tracta de “un esdeveniment esportiu històric, que té una gran projecció i reconeixement a nivell internacional, tant des del punt de vista econòmic com turístic” i va afegir que “no és només una activitat esportiva d’uns mesos, sinó un esdeveniment que pot generar un retorn d’anys i que pot deixar un llegat molt important per a Catalunya”.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, creu que la prova “ha de servir per a promocionar la ciutat en el món després de la pandèmia, per a enfortir la tradició barcelonina d’aquest esport en una ciutat de mar i, a més, per a donar una embranzida al sector emergent de la innovació i la tecnologia, vinculades a la nàutica”.

Com a novetat es realitzarà una Copa Amèrica Femenina, a més de la popular regata de la Copa Amèrica Juvenil.

Des del Clúster Nàutic Català, confiem que aquest esdeveniment esportiu d’importància mundial ajudi a dinamitzar el nostre sector a Catalunya, durant els propers anys.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades