Es canvien alguns canals de treball VHF de les estacions costaneres

25-abr.-2022 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Des de l’1 de maig, alguns canals de treball VHF de les estacions costaneres canviaran. A causa del canvi normatiu, les administracions dels Estats membres de l’Organització Marítima Internacional (OMI) han d’aplicar els canvis necessaris per a adaptar-se a les noves disposicions en les radiocomunicacions.
Aquest canvi afecta a canals de VHF que s’usen com a canal de treball per diverses estacions costaneres repartides per tota la geografia espanyola.
A més, les pròpies estacions costaneres retransmetran radioavisos locals sobre aquest tema indicant l’entrada en vigor d’aquests; addicionalment, es divulgaran com radioavisos costaners a través de les estacions NAVTEX espanyoles.

Servei i funcions

Les estacions de ràdio marítimes en terra, a través dels seus canals de treball, donen servei de difusió d’informació de seguretat marítima, que inclou difusió de radioavisos locals i costaners; difusió d’informació meteorològica, tant butlletins com alertes; i servei de “radiocheck” (comprovació del funcionament de l’equip) i consultes que no siguin d’urgència o socors.

El recorregut de les radiocomunicacions

Des que es posés en funcionament en 1999, el Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima (SMSSM/*GMDSS) ha anat evolucionant sobre la base dels avanços tecnològics que s’han anat aplicant a la comunitat nàutica. Així, l’antic SMSSM s’ha anat adaptant a un nou model tecnològic on es prioritzi l’eficiència en la transmissió de dades i l’eficàcia en la resposta immediata.
D’aquesta manera, el sector marítim compta amb sistemes més moderns, amb una tecnologia digital més avançada i la flexibilitat necessària per a suportar serveis nous per a la navegació electrònica i informació de Seguretat Marítima, STM/*VTS, SMSSM/*GMDSS, etc, donant com a resultat un transport marítim més segur i una millora en la gestió de les comunicacions marítimes a través de la banda de VHF.

Aquest canvi afecta a canals de VHF que s’usen com a canal de treball per diverses estacions costaneres repartides per tota la geografia espanyola. En la següent taula es poden veure les estacions costaneres afectades, així com els nous canals en els quals passaran a prestar el mateix servei que oferien fins ara.

Per a més informació visiteu Salvamento Marítimo (salvamentomaritimo.es)

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades