Previsions Macroeconòmiques: Escenari macroeconòmic de Catalunya 2022 i 2023

11-maig-2022 | Notícies Generals

L’any 2022 es desenvolupa marcat per l’impacte de la guerra a Ucraïna, que rebaixa les perspectives econòmiques mundials a mesura que la inflació s’accelera i els problemes d’aprovisionament s’agreugen.

Per a l’economia mundial, segons les previsions de l’FMI d’abril, s’espera un creixement del 3,6% el 2022 i el mateix ritme per al 2023. Això significa una reducció de 8 i 2 dècimes, respectivament, en relació amb les previsions del passat gener. També s’observa una notable desacceleració respecte de l’elevat creixement de 2021.

Pel que fa a la inflació, la taxa prevista per al 2022 a les economies avançades és del 5,7 % (5,3 % a la zona euro) i per al 2023 es retornaria a una taxa més moderada, del 2,5 % (2,3 % a la zona euro)

Per ampliar informació, us adjuntem, el document de previsions-macroeconomiques elaborat pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

 

Comparteix

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades