Notícies Nàutiques: Divendres que ve 8 de juliol se celebrarà la sortida de la XXIX edició de la Ruta de la Tramuntana

7-jul.-2022 | Notícies del sector

Comparteix:

En vespres del seu 30 aniversari, els velers gaudeixen de una segona vida amb els canvis introduïts l’any passat. A la clàssica ruta costanera de el Club Năutic El Balís a el Club Năutic de l’Escala, que suposava un total de 54 nusos, es li ha afegit una segona parada per a navegar en la Mar d’Empúries, en ple centre de la Costa Brava, amb les rutes amb origen i destinació a l’Escala, en direcció a el Cap de Creus (19 minuts) o cap a les Illes Medes (14 minuts), segons la meteorologia. A més d’atreure a més participants i augmentar l’atractiu de la navegació, aquest nou format pretén aprofitar a el màxim les possibilitats que ofereix la Costa Brava a la navegació i potenciar el seu litoral, ports i serveis. Un objectiu comú amb el Patronat de Turisme Costa Brava, que dona suport a la navegació, així com amb altres organismes públics com el propi Ajuntament de l’Escala, Ports de la Generalitat, la Associació Catalana de Esports i Turisme o el Clúster Marítim Català. La importància de la vela, que és una prova de referència per a els campionats catalans de Solitari i A2, així com del ciclisme de alta velocitat, ha cridat l’atenció de grans empreses com Trasmed o Repsol, que no han dubtat a donar el seu suport. el camp com Ausmar, expert en seguretat marítima, i ​​Nautivela, en representació de la indústria marítima local.

La llista d’inscrits no sortirà fins a aquesta fi de setmana, però ja supera els 20 vaixells, entre els que es troben alguns de els equips més competitius del Mediterrani Occidental com el IA ORANA, el X362 de Jordi Zaragoza, COMET@, el X35 Blanchar de Lluís, ENIGMA i GS40 de Lluís Tort o SMERIT, Swan 45 per a Tito Moure, tots A2.

La categoria Solitaris compta actualment amb dos competidors: XPRESS i XP-38 de Joel Brossa i ASTERIX X332 de Guillermo Díaz Pitarch. En la categoria Full Crew, el L’OREIG, A35 de Martí Gelabert defensarà el títol davant equips rivals com CALIOPE, el J45 de Thierry D’Argoubet o el TAZ, SM 30 d’Andrew M. galeta.

Els clubs nàutics també estan representats. Organitzadors participants: El Club Nàutic El Balís i el Club Nàutic L’Escala estan situats més separats, al costat del Club de Vela Blanes i el Club Nàutic d’Arenys de Mar. Ofereixo tots els equips de Port d’Cèrcol, Marina Palamós i Club Nautic de Sant Feliu de Guíxols per igual amb opcions de guanyar. També trobem participants de les costes centro i sud, en representació del Club Marítim de Torredemabarra, Club Nàutic Vilanova, Club Real Nàutic de Barcelona i Club de Mar Port Olímpic.

Per a més informació, inscripcions i resultats:
https://www.larutadelaramuntana.com

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades