Les embarcacions d’esbarjo també comencen a patir per les vendes.

25-ag.-2022 | Notícies del Clúster, Notícies Generals

Comparteix:

El sector de les embarcacions d’esbarjo pateix problemes de producció que impedeix cobrir tota la demanda. Les vendes han retrocedit un 10 %.

Malgrat això, el sector es mou en xifres superiors a la prepandèmia per l’impuls del mercat de lloguer, que tampoc dona l’abast aquest estiu.

Tant és així que ara mateix és possible trobar una embarcació d’eslora petita per unes hores, però molt difícil llogar uns dies un vaixell una mica més gran, com explica a Ràdio 4 el secretari del Clúster Nàutic Català, Miquel Guarner.

Com l’estiu passat, les empreses de lloguer no poden cobrir tota la demanda, un sector que representa el 40 % de totes les embarcacions que es venen a Catalunya i que es veu frenat pels problemes de producció de les drassanes. De fet, els talls en la cadena de subministrament han fet retrocedir un 10 % les matriculacions el 2022.

Tot i la davallada en les vendes de fins al 15 % al conjunt de l’Estat, el sector viu un bon estiu amb xifres de matriculacions que superen les prèvies a la pandèmia | CLIMENT SABATER

Fes CLIC AQUÍ per escoltar les declaracions del secretari del Clúster Nàutic Català, Miquel Guarner a RTVE Catalunya i Ràdio Nacional Espanya.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades