LA NÀUTICA CATALANA APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT

7-oct.-2022 | Notícies del Clúster, Notícies Generals

Comparteix:

Som la Fundació Mar Blau una entitat sense ànim delucre, impulsada pel Clúster Nàutic Català by ADIN, que tenim per objectiu promoure la preservació dels nostres mars, així com la creació d’una plataforma de diàleg i col·la-boració entre empreses, administracions i la societat, amb la finalitat de contribuir conjuntament a un model de desenvolupament més sostenible que minimitzi l’impacte actual sobre els ecosistemes marins.

La frase “Sostenibilitat i economía blava” defineixen els nostres VALORS com a entitat sent aquets els seguents:

♻️ Sostenibilitat: Promoure actuacions que afavoreixin la millora delmedi ambient i la sostenibilitat dels nostres mars.

🌏 Economia blava: Promoure els diferents sectors econòmics relacionats amb lesactivitats marines i amb la preservació dels nostres mars.

🫱🏼‍🫲🏾 Punt de trobada: Promoure el diàleg entre la societat, els professionals, els expertsi les autoritats per consensuar propostes sostenibles perpromoure la sostenibilitat marina i l’economia blava.

⚙️ Colaboració: Utilitzar aquest punt de trobada per construir coneixement quecontribueixi a la sostenibilitat marina i l’economia blava i que possi-biliti la col·laboració entre empreses i administracions públiques


La nostra primera activitat ha estat promoure una GUIA DE BONES PRÀCTIQUES MEDIAMBIENTALS per a les empreses nàutiques i un DQN – DISTINTIU DE QUALITAT MEDIAMBIEN-TAL NÀUTICA.

Aquesta Guia de bones pràctiques mediambientals i recomanacions per a les empreses del sector de la nàutica d’esbarjo, és un document/manual on des de la FUNDACIÓ MAR BLAU i el CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ by ADIN,hem recollit una sèrie de mecanismes o sistemes que ajudin a aconseguir canvis en els hàbits del personal de les empreses nàutiques, que siguin de fàcilaplicació i de baix cost econòmic, però que comportin una millorade la qualitat ambiental i del balanç econòmic de l’empresa.

A continuació adjuntem la GUIA DE BONES PRÀCTIQUES MEDIAMBIENTALS i recomanacions per a les empresas del sector de la nàutica d’esbarjo.

🔗 GUIA DQN

Aquest distintiu acreditatiu de la predisposició i la voluntat de preservar el medi s’obté mitjançant una declaració responsable del titular de l’empresa, conforme el i tots els seus treballadors han llegit, i comprès, la Guia de bones pràctiques mediambientals i recomanacions, i que assumeixen el compromís de respec-tar i aplicar-les.

 

 

Per a l’obtenció del DQN, DISTINTIU DE QUALITAT MEDIAM-BIENTAL NÀUTICA per a les empreses del sector de la nàutica d’esbarjo i les activitats associades, cal haver llegit i posat a disposició del personal de l’empresa la Guia de bones pràctiques mediambientals i recomanacions per a les empreses del sector de la nàutica d’esbarjo, conjuntament amb una declaració responsabledel titular de l’empresa, conforme ell i tots els treballadors de l’empresa han llegit i comprès aquesta Guia de bones pràctiques i recomanacions per a les empreses del sector.

Fundació UE Vic | Valors

Els ODS van ser establerts el 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides(AG-ONU) i es pretén assolir-los per al 2030.

La Fundació Mar Blau, amb el DQN, Distintiu de Qualitat Mediambiental Nàutica i la Guia de Bones Pràctiques mediambientalsi recomanacions per a lesempreses nàutiques, persegueix directament l’assoliment de l’ODS 14:


Conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

A continuació adjuntem el díptic, on de forma visual ens mostra en que consisteix la FUNDACIÓ MAR BLAU i els seus objetius i proposits.

🔗 DÍPTIC FUNDACIÓ MAR BLAU

Com cada any el Clúster Nàutic Català estará present al Saló Nàutic (stand c410 al Moll de la Fusta) Us esperem!!!

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades