Aquest és un enorme generador d’energia de les ones del mar : 800 tones que poden il·luminar 1000 cases

27-des.-2022 | Notícies Generals

Comparteix:

OE35 és un ambiciós projecte europeu que té com a objectiu generar 1,25 megavats d’electricitat a partir del moviment de les ones de l’oceà.


El projecte WEDUSA es va llançar aquest mes a Espanya, la UE i el Regne Unit en col·laboració amb l’empresa irlandesa OceanEnergy per a demostrar i promocionar el generador flotant més potent del món. Un majestuós gegant de 800 tones que converteix l’energia de l’oceà en megavats d’electricitat capaces d’il·luminar més de 1000 llars.

OceanEnergy ha signat acords de col·laboració amb 14 socis de la indústria al Regne Unit, Irlanda, França, Alemanya i Espanya per a provar l’OE35 a escala. El generador d’ones, que es creu que és el model flotant més gran del món, se situarà enfront de la costa d’Escòcia. El programa té una durada de quatre anys i té una assignació de DKK 19,6 milions. EURO.

El gegant OE35

Si bé la màquina flotant encara no s’ha construït enfront d’Escòcia, el seu disseny s’adaptarà a les condicions d’aquestes costes, ja que la primera versió de l’OE35 ja es va provar a Hawaii. El disseny hawaià mesura 38,1 x 18 metres, calat 9,4 metres i té un pes brut de 826 tones, per la qual cosa s’espera que la versió escocesa tingui aproximadament la mateixa grandària.

La construcció d’aquesta mena d’estructura enorme és similar a la construcció d’un vaixell, el generador s’assembla completament en una drassana i després es remolca a un lloc seleccionat en la mar on romandrà mentre l’energia de les ones es converteix com es mostra en la figura. . vídeo.

Amarrat al llit marí, l’OE35 flota en la superfície i permet que les ones entrin i surtin de tres cambres segellades. A mesura que l’aire puja en aquestes cambres, l’aire surt per la part superior. Després que aquest moviment es produeixi en sentit contrari, l’ona retrocedeix i l’aire torna a la inhalació.

Turbina de OE35 1

Ara com ara, la dinàmica és fàcil d’imaginar. Les brises marines i les fluctuacions del vent es converteixen en energia mitjançant el moviment unidireccional de les turbines gal·leses. Inventades a Belfast en la dècada de 1970, aquestes pales de turbina es col·loquen paral·leles a l’aire perquè el ventilador sempre giri en la mateixa direcció, fins i tot quan el flux de vent canvia constantment.

Altres empreses han canviat els seus projectes bidireccionals, com al País Basc, a nous projectes amb turbines Wells. Aquest enfocament es considera una solució més econòmica i duradora, així com més eficaç. Un altre avantatge d’una estructura flotant és que quan colpegen, no tenen tant de contacte amb l’aigua salada, movent parts per sobre de la línia de flotació. Això prolonga la vida útil de l’equip i evita la corrosió per sal.

La seva màxima potència

Durant la prova inicial, l’empresa va registrar 500 kW de potència, però està dissenyat per a ser de fins a 1,25 MW. Per a posar aquest número en context, un altre projecte marí, com la turbina mareomotriu més gran del món, generarà 2 megavats d’electricitat i alimentarà 2000 llars al Regne Unit. Aquesta xifra és inferior a la capacitat de 14 megavats del Haliade-X 14, un aerogenerador gegant que GE va instal·lar a Rotterdam l’any passat.

L’energia de les ones encara no ha aconseguit el nivell de l’energia eòlica o solar, però és important que la UE “utilitzi més fonts d’energia per a augmentar la seguretat del subministrament”, com va assenyalar el representant de la Comissió Europea, Matthias Soed, en la presentació del projecte a Sant Sebastià en Conferència Internacional d’Energia Oceànica.

Generador undimotriz OE35

OceanEnergy, cofinançat pel programa Horizon Europe de la UE i Innovate UK, implementarà el projecte WEDUSEA de 19,6 milions. EUR en tres etapes durant els pròxims quatre anys. Va començar amb la fase de construcció inicial de l’OE35, adaptant la màquina a les condicions escoceses. Va continuar instal·lant i provant el generador durant dos anys, amb el desig d’obtenir la màxima potència de sortida. En tercer lloc, els resultats seran difosos i la tecnologia comercialitzada per altres països com Gran Bretanya, Irlanda, França o Espanya.

Rémi Gruet, director executiu de l’Associació Europea de Comerç d’Energia Oceànica, va explicar que “l’energia de les ones es troba ara en una fase a gran escala, i projectes com WEDUSEA aplanen el camí per a granges pilot i la industrialització de la indústria en el seu conjunt”. del motor La companyia irlandesa planeja construir OE50 amb una capacitat de 2,5 MW en el futur.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades