Llum verda al Pla especial del port fluvial de Deltebre

9-gen.-2023 | Notícies del sector

Comparteix:

El Pla especial del port fluvial de Deltebre ha estat promogut per l’empresa pública Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Deltebre.

L’àmbit del Pla especial del port de Deltebre comprèn una superfície de 69.963 m² distribuïda entre làmina d’aigua i la superfície de terra. Els espais a terra inclouen: dàrsena esportiva, dàrsena pesquera, zona polivalent, zona de servei a les embarcacions

Dàrsena esportiva: el Pla especial preveu l’ampliació de la dàrsena esportiva cap al nord-est, amb sis pantalans flotants. Actualment, la dàrsena esportiva acull 146 embarcacions esportives i amb l’ampliació en preveu acollir 321.

Dàrsena pesquera: es manté la dàrsena pesquera actual i es fa possible l’ampliació de la flota, reservant espais prioritaris a la dàrsena polivalent Ara, el sector pesquer té 24 embarcacions.

Zona polivalent: una part de la dàrsena esportiva actual és una zona polivalent d’ús compartit entre el sector pesquer, amb ús preferent per al sector pesquer per poder acollir previsibles increments de la flota de pesca professional de Deltebre.

Zona de serveis a les embarcacions: es destina una zona a la reparació i manteniment d’embarcacions, un espai per a hivernada i un espai per al varador.

Zona d’esports nàutics i lleure: es genera un espai per acollir activitats relacionades amb la nàutica lleugera i la pràctica d’esports, així com un edifici per a Capitania que també donarà cabuda a l’escola de vela, amb espais per divulgar activitats mediambientals relacionades amb el riu Ebre, el mar i el parc natural.

Zona comercial: es preveu una zona per a usos comercials i de serveis directament relacionats amb les activitats pesqueres i nàutiques, usos turístics, de restauració i d’administració que complementin les activitats portuàries. Es crearà un moll per a l’amarratge dels vaixells turístics locals que naveguen per riu.

Passeig per a vianants i zones verdes: es manté el passeig existent a la vora del riu amb zones verdes, passejos interiors i un mirador amb la rosa dels vents. Així mateix, es crearan zones d’aparcament i un nou vial.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades